İmam kiracısını evden çıkarıp ilana koydu,

İmam kiracısını evden çıkarıp ilana koydu,

Konya’da oturduğu eve 3 bin 600 lira kira veren Necip Fazıl Kocaman, ev sahibinin “çık kendim oturacağım” baskısıyla evini boşalttı. Ev sahibi imam 14 bin lira kira bedeliyle evini ilana koydu.

Türkiye’de kira fiyatlarındaki fahiş artış ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getirmeye devam ediyor.  

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, Konya’da da son 2 yılda kira fiyatları yüzde 700 oranında arttı. Kentte kiralık ev bulmada sıkıntı yaşayan birçok insan barınma sorunu yaşıyor.

Konya’da Karatay ilçesinde oturduğu eve 3 bin 600 lira kira veren Necip Fazıl Kocaman, ev sahibinin “çık kendim oturacağım” baskısıyla evini boşalttı. Kocaman’ın ev boşaltmasının ardından ev sahibi imam Ev sahibi imam 14 bin lira kira bedeliyle evini ilana koydu.

Durumu öğrenen kiracı Necip Fazıl Kocaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin hatırlatarak tepki gösterdi. Ev sahibine hakkını etmediğini kaydeden Kocaman, şunları söyledi:

“Ev sahibiyle aramızda bir olay geçti. 2023 yılının Ocak ayında ev sahibi kirama zam yaptı. Daha sonra yılın ortasında tekrar zam yapacağını söyledi. Ben kabul etmedim. Tekrar kendisi, ‘ O zaman evimden çık, kendim oturacağım’ dedi. Biz de iyi niyetli olarak birkaç ay ev arayışında bulunduk. Tabi bu şartlarda ev bulma arayışımız uzun oldu. Ev sahibi evde kendisinin oturacağını tekrarladı. Nitekim bir ev bulup evi taşıdım ve evi ev sahibine teslim ettim. Daha sonra çevremden arkadaşlar sarı sitede evin ilanının olduğunu söylediler. Ev sahibi evini tekrar kiralamak istemiş. Tabi ev kendisinin bunu isteyebilir. Ama bana böyle söyleyip kendisinin bu şekilde davranması… Son zamanlarda Cumhurbaşkanının da ‘ev sahiplerinin vicdanına sesleniyorum’ şeklinde bir açıklaması olmuştu. Ben de kendisinin vicdanına bırakıyorum. Hakkımı helal etmiyorum. Başımızdan böyle bir olay geçti, hayırlısı olsun”

Kentte fahiş şekilde arta kira fiyatlarına ilişkin konuşan Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, “2013 yılında değeri 100 bin lira olan bir meskenin bugünkü değeri 1 milyon 800 bin liraya yükselmiş. Yani, 18 kat artmış. Tabii ki fiyatlar artınca kiralar da yükseliyor. Yaşadığımız sorunların temelinde yatan sebep budur. Konya’da şu an büyük bir barınma krizi var. Ev fiyatları artınca ev sahipleri de kiraya zam yapıyor. Evlerin kira fiyatları son 2 yılda yüzde 700 artmış durumda. Yüksek kira fiyatları geçinmekte zorlanan vatandaşlarımızı zor durumda bırakıyor. Bakın, gün geçmiyor ki, gazetelerde ev sahipleri ile kiracılar arasında bir kavga haberi görmeyelim. Bugünkü devasa sorunla karşı karşıya kalmamıza yol açan şey, iktidarın yürüttüğü yanlış ekonomi politikalarıdır. Yanlış ekonomi politikaları sebep, barınma krizi sonuç” dedi.

ERDOĞAN EV SAHİPLERİNE SESLENMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kendisine ulaşan bir kişi ile arasında geçenleri anlatmıştı. Erdoğan, kiracısının kirasını 2 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkarmak isteyen ev sahibine, ‘Sende vicdan var mı?’ diye seslenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum