HDP, Şenyaşar Davası için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması başvurusunda bulundu

HDP, Şenyaşar Davası için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması başvurusunda bulundu

Emine ve Ferit Şenyaşar'ın Şanlıurfa Adliyesi önündeki adalet nöbetinin 338’inci gününde, HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç saldırı ve yargı süreciyle ilgili mecliste araştırma komisyonu kurulması için başvuruda bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

''Emine Şenyaşar’ın yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü adalet mücadelesi söz konusu davanın sınırlarını aşmış; Türkiye’de adil yargılanmanın sağlanmasında bir sembol haline gelmiştir. Eşinin ve iki oğlunun kaybıyla, hukuksuz bir yargılanma süreciyle, gözaltı ve baskı ile çok yönlü şiddetin hedefi haline gelen Emine Şenyaşar bu ülkede adaletin sembol ismi olmuştur...Urfa’da bir yıldır süren bu adalet nöbeti yalnızca yargının iktidar yanlısı failleri aklayan yüzünü ortaya koymamakta aynı zamanda cumhuriyet tarihi boyunca oldukça kırılgan olan adil yargılanmanın bu dönem tamamen ortadan kaldırıldığını ortaya koymaktadır.''

Ne olmuştu?

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu Esvet Şenyaşar ve iki oğlu, Celal ve Adil Şenyaşar ile Yıldız’ın korumalığını yapan kardeşi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirdi.

Dava yargılamasında babası ve iki kardeşini kaybeden Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay, AKP’li vekilin ağabeyi Enver Yıldız'a ise 18 yıl hapis cezası verildi.

Saldırı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ise yargılanma sürecine tepki göstererek eşi Esved ve oğlu Adil'i hastanede öldüren zanlıların yakalanıp yargılanması, dört yıldır devam eden ve üzerinde gizlilik kararı olan soruşturma dosyasının bir an önce davaya dönüşmesi talebiye 9 Mart 2021 tarihinde Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.