HDP olağanüstü kongreye gidiyor

HDP olağanüstü kongreye gidiyor

HDP ile Yeşil Sol Parti’nin MYK toplantısında HDP’nin olağanüstü kongreye gideceği kararlaştırılırken, Eylül sonunda Yeşil Sol Parti’nin isim ve tüzük değişikliğinin yapılacağı belirtildi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP)  Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eşsözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın başkanlığında saat 11.00’de toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi.  Toplantıda yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında halk toplantılarında ifade edilen öneriler ele alınarak önemli konular karar altına alındı.

ÇALIŞTAY VE KONFERANS KARARLARI

Toplantıda ittifak politikası ve Kürt sorununa çözüm perspektifi, Türkiye’nin tümüne yayılacak siyaset ve mücadele hattı, yerel seçim politikası, ekoloji mücadelesi, ekonomik krize karşı emek mücadelesi, kadın ve gençlik hareketleri ile ilişki, demokratik İslami değerlerine sahip toplumsal kesimlerle ilişki ve alevi toplumu ile ilişkiler gibi başlıklarda atölye ve çalıştayların yapılması karar altına alındı. Çalıştay ve atölyelerden sonra konferans çalışmaları başlayacağı kararlaştırıldı.

 

CUDİ’YE HEYET GÖNDERİLECEK

 

MYK toplantısında alınan ve karara bağlanan bir diğer önemli konu ise Cudi ve Akbelen’de yaşanan doğa kıyımına ilişkin kararlar oldu. Toplantıda, Yeşil Sol Parti ile HDP’nin tüm bileşenleriyle doğa kıyımına karşı planlama çıkaracağı bildirildi ve  Cudi  ile Akbelen’e heyetlerin gönderilmesi kararı alındı.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI

Toplantıda ayrıca hukuki durumundan kaynaklı HDP’yi kapatma davasının geldiği aşama nedeniyle kongresinin olağanüstü toplanması ve çalışmalarını Yeşil Sol Parti’ye devretmesi kararlaştırıldı. 

YEŞİL SOL PARTİ’NİN KONGRESİ EYLÜL SONUNDA 

Öte yandan Yeşil Sol Parti’nin Eylül sonu kongreye gideceği, tüzük ve isim değişikliği yapması kararlaştırıldı. Partinin yeni ismi konusunda ise herhangi bir karar alınmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.