Hakkari'nin doğal güzellikleri turistleri cezbediyor

Yüksek rakımlı dağları, tarihi yapıları, keşfedilmemiş güzellikleriyle doğa turizminin önemli merkezlerinden Hakkari, son zamanlarda yurt içi ve yurtdışından gelen turistlerin uğrak noktası oldu.

Yüksek rakımlı dağları, tarihi yapıları, keşfedilmemiş güzellikleriyle doğa turizminin önemli merkezlerinden Hakkari, son zamanlarda yurt içi ve yurtdışından gelen turistlerin uğrak noktası oldu.

 Hakkari kent merkezine 15 kilometre uzakta bulunan ve her mevsim ziyaretçilerine ayrı bir manzara sunan Ava Ore Şelalesi’nde sular yeniden çağlıyor. Doğal oluşumu ve metrelerce yükseklikten akan suyu ile görenleri hayran bırakan şelaleye giden doğaseverler, büyüleyen manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

3728460-fotogaleri.png

Cilo Dağları ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu Rehberliğinde Hakkari’ye gelen İzmir Merkezli Dokuz Eylül Dağcılık Kulübü (DEDAK) üyesi 50 kişilik kafile, yeşilin tüm tonlarının, rengarenk çiçeklerin bir arada görülebildiği Ava Ore Şelalesine çıktı.

Yörenin 'Saklı cennetlerinden' biri olarak adlandırılan şelaleye giden doğaseverler, Hakkari'de pek fazla bilinmeyen birçok yerin olduğuna dikkat çekiyor ve tüm doğaseverleri bölgeye davet ediyor.

Hakkari’yi merak ettiği için bu tura katılan Emekli Öğretmen Murşide Yıldız, kentin doğası ve insanına hayran kaldığını dile getirdi.

DEDAK Kulübü Rehberi Nurgül Kaya ise, “Hakkari muhteşem, modern ve entelektüel düzeyi çok iyi bir kent, gençlerin dinamik yaşantıya katılımı harika. Hakkari’ye iyi ki gelmişim diyorum. Doğanız muhteşem burada olmak ayrı bir keyif” şeklinde konuştu.

İzmir Dokuz Eylül Dağcılık Kulübünden geldiğini söyleyen Gülfer Düzgün, ilk defa geldiği Hakkari doğasına hayran kaldığını söyledi.

‘Hakkari’ye gelmek hayalimdi gerçek oldu’ diyen Düzgün, bütün ömrünün burada geçmesini istediğini kaydetti.

İzmir merkezli Green Day Turizm firmasının sahibi Filiz Karakaş ise Hakkari’nin muhteşem doğasını İzmirli turistlere açmak, bu doğayı tanıtmak amacıyla buraya geldiğini bildirdi.

Hayatında il defa Hakkari’ye geldiğini belirten Şemsettin Mamadağ ise daha önce kente karşı büyük bir önyargısı olduğunu ancak bu tur sayesinde Hakkari’nin muhteşem doğasına hayran kaldığını dile getirdi.

Manisa’dan çıktık yol Hakkari’de verdik mola’ diyen Manisalı Mehmet Saim ise kentin doğasının büyüleyici olduğunu kaydetti ve ekledi: “Hakkari bize anlatılan Hakkari değil. Çok mükemmel bir memleket. Çok iyi karşılandık.”

Hakkarili Rehber Hacı Tansu da kentin güzel coğrafyasını tanıtmaya devam ettiklerini belirterek, Cilo Dağcılık ve Doğa Kulübü’nün ev sahipliğinde İzmir Dokuz Eylül Dağcılık Kulübü üyelerini ağırladıklarını söyledi.

9 gün önce İzmir’den yola çıktıklarını kaydeden Nuriş Adalıoğlu ise Mardin, Diyarbakır ve Van’ın ardından gezilerinin son durağı olan Hakkari’de olduklarını dile getirdi ve buraları çıplak gözle görmek beni çok mutlu etti şeklinde konuştu.

Gezilerinin birinci gününde Çukurca ilçesine geçen İzmirli Dağcı ve doğaseverler Hakkari Meydan Medresesi’ni de ziyaret etti.

Turlarının üçüncü gününde Yüksekova ilçesine geçecek olan 50 kişilik kafilenin yarın kentten ayrılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum