Hakkari'de zabıt katiplerinin kariyer açıklaması

Hakkari'de zabıt katiplerinin kariyer açıklaması

Büro Memur-Sen Hakkari Şubesi, Yargı Reformu Stratejisi Taslağında yer alan, Zabıt Kâtiplerinin kurum içi görevde yükselme yolu olan Yazı İşleri Müdürlüğünde sınavlarının kaldırılmak istenmesine tepki gösterdi. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen Hakkari Şubesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mayıs tarihinde açıklanan Yargı Reformu Stratejisi Taslağında yer alan, Zabıt Kâtiplerinin kurum içi görevde yükselme yolu olan Yazı İşleri Müdürlüğünde sınavlarının kaldırılmak istenmesi basın açıklaması düzenledi.

Sendika binasında taslakta yer alan değişiklik ile ilgili açıklamayı okuyan, Büro Memur-Sen Hakkari Şube Başkanı Orhan Temel, Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı Yargı Reformu Stratejisi Taslağı’yla, zabıt katiplerinin tek kariyer umudu olan yazı işleri müdürlüğünün ellerinden alındığını savundu. 

Temel, Yargı Reformu Paketi’nde güncelleme yapılmasını istediklerini kaydederek, “30 Mayıs 2019 tarihinde açıklanan Yargı Reformu Stratejisi Taslağında Adalet Bakanlığı’mızda zabıt katibi arkadaşlarımızın kurum içi görevde yükselme yoluyla elde edebildiği tek kariyer umudu olan yazı işleri müdürlüğü sınavının kaldırılması öngörülmüş, yerine yazı işleri müdürlüğünün kariyer meslek olarak yapılandırılması, yazı işleri müdürlüğünün görevde yükselme usulü ile değil hukuk eğitimi almış olanların en başta sınavla girilebilen bir kariyer haline dönüştürüleceği ifade edilmiştir. Madem her hukuk eğitim almış olan kişi adliyelerde yazı işleri müdürlüğü sınavına girebilecek, bu halde çoğunluğu lisans mezunu olan zabıt katibi arkadaşlarımızın da yapılacak olan sınavla avukat, hakim veya savcı yardımcısı olmasının da önü açılmalıdır” diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’ndan özür beklediklerini belirten Temel, “Adalet Çalışanları olarak, Türkiye Barolar Birliği Başkanının Yargı Reformu Paketini değerlendirirken yapmış olduğu açıklamada, dosyaların eksik olarak duruşmaya çıkmasının müsebbibi Yazı İşleri Müdürleri imiş gibi hedef gösterilmesi ve Yazı İşleri Müdürlüğüne hukuk mezunlarının atanması ile bu sorunların ortadan kalkacağını ifade etmesi, yargı çalışanlarımıza bir hakarettir. Barolar Birliği Başkanı, yazı işleri müdürlerinin görevlerinden bihaberdir. Dosyaların duruşmaya eksik çıkmasının sebebi yazı işleri müdürleri midir? Bu talihsiz açıklamayı şiddetle kınıyor ve Barolar Birliği Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu’nu adalet çalışanlarından özür dilemeye davet ediyorum. Adalet Çalışanları olarak haykırıyoruz, hakkımız olan Görevde Yükselme Sınavı ile elde ettiğimiz Yazı İşleri Müdürlüğü Sınavı ile ilgili güncelleme yapılıncaya kadar basın açıklamalarımız ve eylemlerimiz devam edecektir.” şeklinde konuştu. 

2-20190611135746.jpg1-20190611135746.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum