Hakkari’de yer minderinden fen lisesine: İkizler yeni evine kavuştu

Hakkari’de yer minderinden fen lisesine: İkizler yeni evine kavuştu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, aileleriyle aynı odada yer minderinde ders çalışarak fen lisesini kazanan ikiz kardeşler Musa ve İsa Karaköm’ün yarım kalan evleri, DHA’nın haberinin ardından tamamlandı.

Yüksekova ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Ortaç köyünde yaşayan Musa ve İsa Karaköm, Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) gösterdikleri başarıyla Yüksekova Fen Lisesi’ni kazandı. İsa 410, Musa ise 395 puan aldı. İkiz kardeşlerin başarısı, ders çalıştıkları zorlu yaşam koşullarıyla birlikte DHA tarafından haberleştirildi.

Aileleriyle aynı odada ders çalıştılar

Karaköm kardeşler, LGS’ye babaları Özhan Karaköm’ün yaklaşık 2 yıl önce yapımına başladığı ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle tamamlayamadığı evde hazırlandı. Evin bir odası, mutfak ve banyo-tuvalet bölümü tamamlanmış, su sızıntısının önlenmesi için üzeri branda ile kapatılmıştı.

5 kişilik aile, evin tamamlanan tek odasında yaşamını sürdürürken, kendilerine ait çalışma odaları ve masaları bulunmayan Musa ve İsa, anne, baba ve ablalarının uyuduğu, yemek yiyip sohbet ettiği odanın bir köşesinde yer minderine oturarak ders çalıştı. İkiz kardeşler, sınava hazırlandıkları dönemde günde 5-6 saat ders çalışarak hedeflerine ulaştı.

 

 

Çalışmalar sırasında ailenin mağdur olmaması için Musa ve İsa, ev tamamlanıncaya kadar Yüksekova'daki bir otelde misafir edilirken, anne, baba ve ablaları köydeki yakınlarının yanında kaldı. İkizler bu süreçte daha önce gitmedikleri lunaparka götürülürken, çeşitli etkinliklere de katıldı.

İNŞALLAH ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GÜZEL BİR GELECEK OLUR

'İNŞALLAH ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GÜZEL BİR GELECEK OLUR' 

 

Dünyada Son Umut Derneği Başkanı Onur Akman, evin tamamlanmasının ardından aileyi ziyaret ederek anahtarı teslim etti. Akman, "Evin küçük bir bölümü vardı, geri kalan bölümleri biz yeniden inşa ettik. Odaları birleştirerek güzel bir yaşam alanı ortaya çıkardık. Çocukların kendilerine ait odaları ve ders çalışabilecekleri masaları oldu. Evimizde çocukların ihtiyaç duyabileceği her şeyi eksiksiz şekilde tamamlamaya çalıştık. Biz elimizden geleni yaptık. İnşallah çocuklarımız için güzel bir gelecek olur. Biz sadece vesileciyiz. Bizi bu hayra vesile ve aracı kılanlardan Allah razı olsun. İkiz kardeşlerin eğitim hayatlarını da bundan sonra yakından takip edileceğiz ve eğitimleri boyunca burs desteği sağlayacağız" dedi.

'ARTIK KENDİ ODAM VE MASAM VAR' 

 

Doktor olmak isteyen Musa Karaköm, yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Eskiden odamızda sürekli televizyon sesi vardı. 5 kişi aynı odada oturuyor, yemek yiyor ve uyuyorduk. Burası daha önce çadırla kapatılmış bir alandı. Yağmur yağdığında her yer toprak ve çamur oluyor, ayakkabılarımızı çıkarıp içeri girmek bile zorlaşıyordu. Eşyalarımızın tamamı burada duruyordu ve yağmur nedeniyle çoğu kullanılamaz hale gelmişti. Bu şartlarda yaşamaya çalışıyorduk" diye konuştu.

 

Kendilerine destek olanlara teşekkür eden Musa, "Onur abi bize ulaştı ve yardım elini uzattı. Allah razı olsun, bize bu güzel evi yaptı. Eskiden tek bir odamız vardı, şimdi ise iki yatağımız var. Artık kendi yatağımda yatıyorum. Ders çalışabileceğim bir masam, kendi gardırobum ve kendime ait bir odam var. Burası benim için çok güzel oldu. Çok mutluyum" dedi.

BU KADAR GÜZEL OLACAĞINI BEKLEMİYORDUM

'BU KADAR GÜZEL OLACAĞINI BEKLEMİYORDUM' 

 

Yazılım mühendisi olmak isteyen İsa Karaköm de yeni evlerini çok beğendiğini belirterek, "Buranın bu kadar güzel bir hale geleceğini hiç beklemiyordum. Gerçekten çok güzel olmuş. Onur abiden Allah razı olsun. Emeği ve desteği için kendisine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Doktor olmak isteyen Musa ile yazılım mühendisi olmayı hedefleyen İsa, kendilerine verilen desteğin karşılığını başarılı olarak vermek istediklerini söyledi. Karaköm kardeşlerin yeni evlerine yerleşmesiyle birlikte, LGS'ye hazırlanırken aynı odada ve yer minderinde sürdürdükleri ders çalışma günleri de geride kaldı. İkizler, eğitim hayatlarına artık kendilerine ait odaları ve çalışma masalarının bulunduğu yeni evlerinde devam edecek. Üstü brandayla kapatılmasına rağmen karlı ve yağmurlu günlerde su sızmalarının yaşandığı derme çatma mutfaktan kurtulan anne de yeni eşyaların bulunduğu mutfağında artık çocukları için yemek yapabilecek.

10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.