Hakkari’de Sena’ya okul yolunu kolaylaştıracak destek

Hakkari’de Sena’ya okul yolunu kolaylaştıracak destek

Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Kırca Begor köyünde yaşayan doğuştan yürüme engelli öğrenci Sena Seyden’e, Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği tarafından hayırsever bir kişinin bağışıyla alınan akülü araba teslim edildi.

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği, ihtiyaç sahibi engelli ve özel gereksinimli bireylere yönelik destek çalışmalarını sürdürüyor. Dernek Başkanı Yavuz Aydoğdu, ismini açıklamak istemeyen bir hayırseverin bağışıyla temin edilen akülü arabanın, Derecik ilçesine bağlı Kırca Begor köyünde yaşayan özel gereksinimli öğrenci Sena Seyden’e teslim edildiğini söyledi.

Sena’nın okula gidip gelmekte ve dışarıda vakit geçirmekte zorluk yaşadığını belirten Aydoğdu, derneğe yapılan başvurunun ardından harekete geçtiklerini ifade etti. Dernek tarafından temin edilen akülü araba, ailenin evinde kurulumu yapıldıktan sonra Sena’ya teslim edildi.

‘OKULUNA DAHA RAHAT GİDİP GELECEK’

Dernek Başkanı Yavuz Aydoğdu, ihtiyaç sahibi engelli bireylere destek olmaya devam edeceklerini belirterek, “Dernek olarak coğrafya tanımaksızın ihtiyaç sahibi tüm engelli bireylerimize adil ve şeffaf bir şekilde hizmet ediyoruz. Çalışmalarımız kapsamında engelli bireylerimize ulaşmaya ve onların ihtiyaçlarına yönelik hizmet üretmeye devam edeceğiz. Derecik ilçemize bağlı Kırca Begor köyünde yaşayan Sena kardeşimizin akülü araba ihtiyacı için derneğimize başvuruda bulunuldu. Biz de bu talebe kayıtsız kalmayarak akülü arabayı temin ettik, evlerinde kurulumunu yaparak kendisine teslim ettik” dedi.

Bağışta bulunan hayırsevere teşekkür eden Aydoğdu, “Bize bu hayır yolunda destek veren ve en büyük hayallerini gerçekleştirmemize yardımcı olan değerli hayırseverimize kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Allah kendisinden bin kat razı olsun” diye konuştu.

AİLESİNDEN TEŞEKKÜR

Sena Seyden’in ailesi ise kızlarının doğuştan yürüme engelli olduğunu ve bugüne kadar onu dışarı çıkarmakta zorlandıklarını belirtti. Akülü araba alabilecek maddi imkanlarının bulunmadığını ifade eden aile, yapılan desteğin kendileri için büyük anlam taşıdığını söyledi.

Kızlarının artık dışarıda daha rahat vakit geçirebileceğini ve okuluna ulaşımının kolaylaşacağını dile getiren aile, “Sena kızımız doğuştan beri yürüyemiyor. Onu dışarı çıkarıp gezdiremiyorduk. Akülü araba alacak maddi durumumuz da yoktu. Yıllardır en büyük ihtiyaçlarımızdan ve hayallerimizden biri olan akülü arabayı getirip bize teslim ettiler. Artık hayalimiz gerçekleşti. Bize bu sevinci yaşatan Başkan Yavuz Aydoğdu’ya ve destek olan hayırseverlere çok teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.