Hakkari'de faciadan dönüldü: Bomba gibi patladı
Bir evde odun sobasında meydana gelen patlama, büyük çapta maddi hasara yol açtı. Olay sırasında evde bulunan aile fertlerinin yara almadan kurtulduğu öğrenildi.
Olay, akşam saatlerinde Yüksekova ilçesine bağlı Doski bölgesindeki Kamışlı Köyü’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Şahap Barut’a ait evde soğuk hava nedeniyle yakılan odun sobası, içine atılan odunların arasındaki yabancı bir cismin infilak etmesi sonucu patladı.
Patlamanın şiddetiyle soba kullanılamaz hale gelerek parçalara ayrılırken, evin duvarlarında, camlarında ve eşyalarında maddi hasar oluştu.
Olay sırasında odada bulunan aile fertlerinin patlamadan yara almadan kurtulduğu belirtildi. Yaşanan olayı anlatan Sabri Barut, odunların Doski Vadisi’ndeki Gürkavak Köyü’nden getirildiğini belirterek, havaların soğuması nedeniyle sobayı yaktıklarını ve odunları attıktan kısa süre sonra odunların içindeki yabancı bir cismin büyük bir gürültüyle patladığını ifade etti.
Barut, patlamanın etkisiyle sobanın parçalandığını ve evde büyük hasar oluştuğunu belirterek, olayın ardından büyük bir şok yaşadıklarını dile getirdi.


