Hakkari Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden çekirge açıklaması

Hakkari Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden çekirge açıklaması

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hakkari Objektif Haber'in gündeme getirdiği ve 'Hakkari'de önlerine çıkan her şeyi yiyen çekirgeler tedirgin etti' haberi üzerine açıklama yaptı. Açıklamada bu çekirge türünün zararsız olduğu belirtildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamada, söz konusu çekirge türünün zarar eşiğinin altında olduğu ifade edildi. 

Hakkari'de bilinen çekirge yumurtlama alanlarının kontrol edildiği hatırlatılan açıklamada, aşırı sıcaklıklardan dolayı yeni garsiyat alanlarının ortaya çıktığı ve rüzgarın etkisi ile yerleşim alanlarına ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İl Tarım  ve Orman Müdürlüğü olarak bu çekirgelerden numune alınarak teşhis için Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildi. Önceden yapılan teşhisler sonucunda kesin olmamakla birlikte yerli çekirge (Chorthippus sp.) olup, popülasyonun  zarar eşiğinin altında olduğu anlaşılmaktadır. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz sürvey ekipleri Tarım ve Orman Bakanlığının  Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ve ilgili Zirai Mücadele  Araştırma Enstitüsü Müdürlükleri ile koordineli olarak konu takip edilmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.