Hakkari’ye 128 milyon liralık 20 yeni araç hizmete alındı
Hakkari İl Özel İdaresi ve Hakkari Belediyesi bünyesine kazandırılan iş makineleri ve hizmet araçları, düzenlenen törenle hizmete alındı.
Sümbül Mahallesi'nde, Hakkari-Çukurca Karayolu üzerindeki alanda düzenlenen törende, belediye ve İl Özel İdaresinin araç filosuna dahil edilen araçlar tanıtıldı. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, törende yaptığı konuşmada, belediye ve İl Özel İdaresine kazandırılan araçların toplu olarak hizmete alınması dolayısıyla bir araya geldiklerini belirtti
Belediyeye 3 beko loder ve 2 lastik tekerlekli yükleyici kazandırıldığını ifade eden Taşyapan, "Ayrıca bir vidanjör ile bir itfaiye aracımızı Özel İdare üzerinden alarak belediyemizin hizmetine sunduk. Geriye kalan Özel İdaremizin araçları da kamyonlarımız ve diğer iş makinelerimizi bugün hizmete alıyoruz." dedi. Yeni araçların kentte yürütülen hizmetlerin niteliğini ve verimliliğini artıracağını belirten Taşyapan, "Hakkari'mize hem Özel İdare alanında hem belediye alanında yapacağımız hizmetlerin kalitesinin daha da yükselmesini ve araçlarımızın daha da verimli çalışmasını, hem emekten hem yakıttan tasarruflu olarak kullanmamızı sağlayacak bu araçların Hakkari'mize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
Hakkari'nin zorlu coğrafi koşullara sahip olduğuna dikkati çeken Taşyapan, şöyle konuştu: "Bildiğiniz gibi çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Etrafımız dağlık. Özellikle il merkezimizin bulunduğu yerde çok sarp bir yer. Buralarda hizmet üretmek hem pahalı hem de zor şartlarda. Gerek kış şartlarında gerek yaz şartlarında arkadaşlarımız kanalizasyonlarda, su hatlarımızın patlaklarında ve orada oluşacak arızalarda, heyelan nedeniyle oluşacak doğal zor şartlarda çalışmaktayız
Yeni araçların sahada görev yapan ekiplerin çalışmalarını kolaylaştıracağını ifade eden Taşyapan, "İnşallah bu vasıtalarımız arkadaşlarımızın, hepimizin işini kolaylaştıracak. Daha da vatandaşlarımızın sıkıntılarına müdahale etme imkânını sağlayacak. İnşallah bunların hizmet üretiminde bizlere kolaylıklar sağlayacağını düşünüyoruz." dedi. Taşyapan, araçların temin edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Burada emeği geçen bakanlıklarımıza, bizlere ödenek tahsis eden bakanlıklarımıza, başta İçişleri Bakanımız olmak üzere bütün bakanlıklarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu
Konuşmanın ardından İl Müftüsü Hüseyin Okuş tarafından dua edildi, ardından kurban kesildi. Programa Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orçun Cüneyt Zor, Vali Yardımcıları Burak Gürbüz, Bilal Çelik ve Murat Güneş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cafer Öz, İl Emniyet Müdürü Attila Ayata, Belediye Başkan Yardımcıları Hikmet Yaşar ve Hamit Zibek, Hakkâri İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcıları Bayram Özatak ve Av. Abdulmecit Tarhan ile kurum personeli katıldı.





