Hacimli Göğüslere Sahip Olmak Artık Çok Kolay!

Hacimli Göğüslere Sahip Olmak Artık Çok Kolay!

Hacimli Göğüslere Sahip Olmak Artık Çok Kolay!

 

Meme formu ve yapısı, kadınlar için estetik görünümü etkileyen en önemli unsurlardan biri olarak dikkat çekmektedir. Her dönem kendi içerisindeki dinamiklerden ve güzellik anlayışından yola çıkarak farklı estetik değerler ortaya çıkarmaktadır. Günümüz estetik anlayışında hacimli ve dolgun memelere sahip olmak son derece önemli olarak kabul edilmektedir. Meme büyütme ameliyatı, çeşitli nedenlerden dolayı istenen hacimde olmayan memeler için uygulanırken estetik açıdan istenen düzeye ulaşmasını sağlamaktadır. İstanbul’daki estetik ve plastik cerrahi kliniğinde hastalarını kabul eden Op. Dr. Evren İşçi, meme büyütme ve meme dikleştirme gibi operasyonlar ile yüz güldürücü başarılı sonuçlar almaktadır.

Estetik uygulamalar kapsamında yer alan ve her yıl binlerce kadın tarafından tercih edilen meme büyütme ameliyatı, meme formunu istenen ve göze hoş gözüken düzeye getirmek amacıyla uygulanmaktadır. Ameliyat planı, hastanın isteklerinin yanı sıra meme küçüklüğü, sarkıklık derecesi, meme başı problemleri, iki meme arasında simetrik uyum gibi detaylar da göz önünde bulundurularak hazırlanmaktadır. Bu nedenle meme büyütme estetik ameliyatının özelleştirilebilir olduğunu söylemek mümkündür.

Meme büyütme ameliyatı, göğüs ve çevresine en sık uygulanan estetik uygulamaların başında yer almaktadır. Dolgun, hacimli ve göze hoş gelen memelere sahip olmak kadınlar açısından yüz güldürücü olmakla birlikte özgüveni yükseltmekte, kişinin kendisiyle barışmasını sağlamakta ve psikolojik açından iyi hale ulaşmasına yardımcı olabilmektedir. Bu açıdan bakıldığında estetik ameliyatın önemi daha da artmaktadır. Başarılı sonuçlar alabilmek ve istenen meme yapısına sahip olabilmek için operasyonun mutlaka yetkin ve tecrübeli uzmanlar tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Bu operasyon çok sık uygulanmakla birlikte ameliyattan yararlanmak isteyen pek çok kişi bazı sorulara yanıt aramaktadır. Meme büyütme ameliyatı hakkında bir rehber niteliği taşıyan bu yazı ile soruları cevaplandırmaktayız.

Meme Büyütme Ameliyatına Hangi Durumlarda Başvurulabilir?

Bu operasyon, estetik uygulamalar kapsamında olduğundan meme formuna hacim kazandırmak isteyen herkes tarafından tercih edilebilmektedir. Ameliyata başvurma nedenlerinin ilk sırasında kadınlarda meme ebatını büyütmek gelmektedir.

Ayrıca:

·        Ciddi boyutlarda ve hızlı kilo alıp verme durumlarından sonra ortaya çıkan memenin hacmini kaybetmesi,

·        Emzirme döneminin ardından memenin hacmini kaybetmesi ve sarkması,

·        Göğüs duvarında oluşan anomaliden dolayı meme yapısının gelişmemesi gibi durumlarda da sıkça başvurulmaktadır.

Meme Büyütme Ameliyatında Sadece Göğüslere Hacim Mi Kazandırılır?

Bu operasyonun temel ve ilk amacı mevcut meme hacmini büyütmek, daha dolgun memelerin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Meme dokusunun altına yerleştirilen protezler, memelerin istenen hacme ulaşmasını sağlamaktadır. Ancak meme büyütme operasyonu estetik uygulamalar kapsamında olduğundan cerrahi müdahale esnasında meme dikleştirme gibi ek uygulamalar da yapılabilmektedir. Bu sayede ameliyat esnasında memeye hacim kazandırılmakta, sarkıklık giderilmekte, daha dik meme görünümü ortaya çıkarılmakta ve meme dokusu toparlanmaktadır.

Meme Boyutuna Doktor Mu Karar Verir?

Meme büyütme ameliyatına başvuran hastalar ilk olarak kapsamlı bir muayeneden geçirilmektedir. Ardından hastanın istekleri ve talepleri dikkate alınarak memenin durumuna ve cilt tipine bağlı olarak planlama yapılmaktadır. Uzman doktor ve hastanın fikir birliğine varması sonucunda operasyona karar verilmektedir. Bu sayede hasta, istediği meme boyutuna sahip olarak yüz güldürücü sonuçlar almaktadır.

Meme büyütme ameliyatı ile alınacak sonucun gerçekçi görünmesi ve estetik açıdan uygun sınırlar dahilinde olması önerilmektedir. Bu sayede doğal bir görünüm ortaya çıkmaktadır.

Meme Büyütme Ameliyatı Zor Mudur? Kaç Saat Sürer?

Meme büyütme ameliyatı yaklaşık 2 saat sürmektedir. Ancak memenin boyutu, uygulanacak işlemin kapsamı, meme dikleştirme ve sarkıklığın giderilmesi gibi ek işlemler süre üzerinde etkili olmaktadır. Uzman doktor, ameliyat planını kişi ile paylaşmaktadır.

Günümüzün en popüler estetik uygulamalarından biri olan meme büyütme ameliyatı, uzman ve deneyimli doktorlar tarafından gerçekleştirildiğinde son derece kolay bir işlemdir. Memenin alt kısmından veya koltuk altı bölgesinden açılan minimal kesilerden protez yerleştirilmektedir. Bu işlem esnasında kişi genel anestezi altında olduğundan ağrı ve acı hissi duymamaktadır.

Ameliyatta Kullanılan Protezler Sağlık Açısından Güvenilir Mi?

Tıp dilinde protez, halk dilinde meme silikonu olarak adlandırılan malzemelerin her biri son derece kapsamlı testlerden geçmektedir. Bu protezlerin dayanıklı ve sağlıklı olması uzmanların en çok önemsedikleri noktaların başında gelmektedir. Meme protezleri, vücut için zararsızdır.

Meme Büyütme Ameliyatı Kalıcı Mıdır? Protezler Zarar Görür Mü?

Meme büyütme ameliyatı esnasında kullanılan protez yani silikonlar, ömür boyu kullanılabilecek düzeyde üretilmektedir. Ancak darbeye bağlı travma veya dış yüzeyden kaynaklanan sızıntı gibi durumlarda kullanım ömrü azalabilmektedir. Ameliyattan yararlanan kişilerin 10 yılın ardından yıllık olarak muayeneye başvurmaları önerilmektedir. Bu sayede silikonun durumu hakkında bilgi sahibi olunabilmektedir.

Meme Büyütme Ameliyatının Ardından His Kaybı Yaşanır Mı?

Bu operasyonun ardından kalıcı his kaybı yaşanmamaktadır. Ameliyatın ardından cerrahi kesilere bağlı olarak kısa süreli his kaybı ortaya çıkmaktadır. Ancak tıpkı ödem gibi his kaybı da zaman içerisinde kendiliğinden yok olmaktadır. Memelerde ya da meme başı bölgesinde herhangi bir his kaybı yaşanmadan gündelik hayata devam etmek mümkündür.

Ameliyatın Ardından İz Kalır Mı?

Ameliyattan yararlanmak isteyen hastaların en sık dile getirdikleri soruların başında “Meme büyütme ameliyatı sonrası iz kalır mı?” gelmektedir. Operasyon esnasında meme altı veya koltuk altı bölgesine uygulanan kesilerin boyutu son derece küçüktür. Başarılı ve estetik açından göze hoş gelen bir operasyona imza atmak amacıyla kesinin dikkat çekmeyen bir bölgeye atılması hedeflenmektedir. Kendiliğinden eriyen dikişler ile kapatılan kesi bölgesinde çok az düzeyde iz kalabilmektedir. Ancak iyileşmenin etkisi ile dikiş izi soluklaşmakta ve kişiyi rahatsız etmemektedir.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.