Gazeteci Karabay tahliye edildi

Gazeteci Karabay tahliye edildi

Sarallar grubuna ilişkin davanın tutanağını haberleştirdiği için tutuklanan gazeteci Furkan Karabay tahliye edildi.

Sarallar grubundan Barış Saral’ın yargılandığı davanın tutanağını haberleştirdiği için tutuklanan Furkan Karabay'ın tutukluluk durumu hakkında avukatları, 2 Ocak'ta İstanbul 7’nci Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz dilekçesi verdi. Dilekçede, gazetecilere açılmış ve beraat ile sonuçlanmış birçok emsal dava dosyaları da hatırlatıldı.

Avukatların itirazını inceleyen mahkeme, Karabay hakkında tahliye kararı verdi.

Gazeteci Can Bursalı'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, Furkan Karabay, Silivri Cezaevi'nden serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Furkan Karabay, 28 Aralık 2023’te tebligat almak üzere gittiği karakolda gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Geceyi nezarette geçiren Karabay, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Mahkeme Karabay’ın, Sarallar grubundan Barış Saral’ın yargılandığı davadaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarını ele aldığı haberde “terörle mücadele görev almış kişiyi hedef gösterme” gerekçesiyle tutuklanmasına karar vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.