Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Gücün yetiyorsa çık karşımıza, şantaja maruz kalıyorsan korkma

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Gücün yetiyorsa çık karşımıza, şantaja maruz kalıyorsan korkma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na adaylık çağrısında bulundu. Erdoğan, "Gücün yetiyorsa, kendi özgür iradenle hareket edebiliyorsan çık karşımıza. Aday olmak istiyor ama birilerinin şantajına maruz kalıyorsan korkma" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşmasında 41 kişinin yaşamını yitirdiği Amasra'daki madeni “son sistem teknoloji” diyerek övdü. Erdoğan, kader açıklamasını yineleyerek "Mukadderata ve Rabbimizin yazgısına teslim olacağız” dedi.

TBMM kürsüsünde çekiçle telefonunu kırarak sansür yasasına tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay'ı hedef alan Erdoğan, "Parlamento, Meclis iç tüzüğünü süratle değiştirmelidir. Bu iç tüzükle bu işler yürümez" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunan Erdoğan, "Hodri meydan; gücün yetiyorsa, yüreğin varsa, kendi özgür iradenle hareket edebiliyorsan seçimlerde çık karşımıza. day olmak istiyor ama birilerinin şantajına, baskısına maruz kalıyor ve ilan edemiyorsan korkma” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

41 İŞÇİNİN ÖLDÜĞÜ MADENİ ÖVDÜ: SON SİSTEM GÜVENLİK SİSTEMİNE SAHİP

"Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na ait Amasra kömür ocağı 713 çalışanı ile yılda 100 bin ton üretim yapan müessesedir. Geçtiğimiz yıl da bu madene yarısı iş güvenliği alanında olmak üzere 77 milyon lira yatırım yapılmıştır. Son 20 yılda bu ocakta yaşanan kazalarda hayatını kaybeden madenci sayımız 6’dır. Mevzuata göre her 250 kişi için bir iş güvenliği uzmanı bulundurulması gerekirken bu madende her 37 kişiye bir iş güvenliği uzmanı düşmektedir. Ayrıca kurum bünyesinde 30 tahliye görevlisi mevcuttur. Bunların yanı sıra Amasra kömür ocağımız son sistem teknolojilere ve güvenlik sistemlerine sahip bir işletme olarak öne çıkmaktadır.”

“Metan, tüm dünyada madencilerin korkulu rüyasıdır. Madendeki gaz izleme sensörleri 24 saat süreyle çalışmakta, oran belli bir değerin üzerine çıktığında sesli ve ışıklı alarm vermektedir. Metan seviyesi yüzde 1 oranında çıktığında patlatmalar durdurulmakta, yüzde 2 oranına çıktığında personel tahliye edilmektedir”

"Amasra’daki ocakta yaşanan kaza öncesi kayıtlara göre, saat 18.05’te havadaki metan gazı oranının yüzde 1,5 seviyesine çıkması sebebiyle ocaktaki elektrik kesilmiştir. Maalesef saat 18.09’dan sonrasına ilişkin kayıt mevcut değildir.

'NASIL OLDU DA PATLAMA YAŞANDI, BİLMİYORUZ'

"Kömür ocağımızda tüm önlemlere ve sistemlere rağmen nasıl olup da patlama yaşandığını henüz bilmiyoruz. Kurumlar ve uzmanlar çalışmalarını tamamlayınca öğreneceğiz. Söylenen her şey spekülasyondan ibaret kalacaktır. Bu rapor önümüze gelene kadar yapabileceklerimize bakmaktır. Devletimiz tüm bakanları, personeliyle olaya müdahale etmiştir."

'DENETİMLERİN EN YOĞUN OLDUĞUI YERLERDEN BİRİSİ'

"Afet öncesi yapılan denetimleri de mercek altına aldık. Denetimlerin en yoğun olduğu yerlerden birisi de Amasra'daki ocağımızdır. Son olarak ağustos ayında denetlenmiştir. Buna rağmen bir kaza meydana gelmişse sebeplerini araştırmak, bulmak ve gerekeni yapmak bizim vazifemizdir."

“Soma’da kimseyi aç-açık bırakmadık. Hepsinin ailesine gerekli olan destekleri verdik. Bizim ulaştığımız yere senin hayallerin bile ulaşamaz.”

'AMASRA NİSPETEN YÜKSEK ÖLÜMLÜ KAZALAR ARASINDA YER ALIYOR'

"Maden kazaları İngiltere'den Fransa'ya, Hindistan'dan Çin'e, ABD'den Rusya'ya her yerde yaşanabilmektedir. 1930'dan bu güne 2 bin 14 vatandaşımız maden kazalarında şehit olmuştur. Yakın tarihe baktığımızda 1983'te 103, 1990'da 59, 1992'de 263, 2003'te 38, 2014'te 301 ölüm görüyoruz. Amasra’daki son hadise de nispeten yüksek ölümlü kazalar arasında yer alıyor."

'MUKADDERAT, RABBİMİZİN YAZGISI'

"Kadere ve kazaya inanan insanlarız. Elbette tespit ederlerse suçlunun yakasına yapışacağız. elbette sistemde belirtilen eksiklikler varsa giderilmesini sağlayacağız. Hiç şüphesiz bunları yaparken de mukadderata ve Rabbimizin yazgısına teslim olacağız. Özellikle biz Müslümanlar için olmazsa olmazdır. Yeri geldiği zaman ‘Bu ülkenin yüzde 99’u Müslümandır’ diyoruz. Müslüman olarak da bunun gereğine imanımız tam olacak. Ama senin İslam’la alakan yoksa, onu zaten bıraktık gitti. Bu ikisi birbiriyle çelişen değil, birbirini tamamlayan tutumlardır. Bay Kemal ve avenesi, ben kaza ve kadere iman etmiş bir insanım. Bu bizim imanımızın gereğidir, sende yoksa bilmem.”

CHP'Lİ VEKİLİN ÇEKİÇLİ PROTESTOSUNA TEPKİ GÖSTERDİ, İÇ TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNİ GÜNDEME GETİRDİ

“Bay Kemal, önce adamlarına sahip çık; Meclis'in kürsüsüne çekiçlerle gelip orada telefon kırmaya yönelmesinler. Bu ahlaki değil. Bu edebe, ahlaka terstir. Parlamento, Meclis iç tüzüğünü süratle değiştirmelidir. Bu iç tüzükle bu işler yürümez. Daha çok kişiler silahla gelir adam öldürürler, çekiçle gelir telefon kırar, başkalarının da kafasını kırar. Bunlara eyvallah mı diyeceğiz? Bu milletin parlamentosu bunlara da haddini bildirmelidir. Böyle acılı bir günde bizi bunları söylemek zorunda bırakanları kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

“YÜKSELEN ENFLASYON SEBEBİYLE SABİT GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZIN YAŞADIĞI REFAH KAYBINI TELAFİ ETMEKTE KARARLIYIZ”

“Bütçe açığımızı yüzde 3.5 hedefinin altında tutabileceğimiz anlaşılıyor. Yükselen enflasyon sebebiyle sabit gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı refah kaybını telafi etmekte kararlıyız. Önümüzdeki yıl başında yeni bütçemizle birlikte daha ileri adımlar atarak telafi sözümüzü yerine getirmeyi sürdüreceğiz.”

“Bütçemizde yeterli kaynağı ayırdık. Bu yılda bütçede aslan payını eğitime ayırdık. Yatırımı, istihdamı, üretim, teşvik için reel sektöre sağlayacağımız desteklere de 145 milyar liradan fazla kaynak tahsis ediyoruz. Her kesime 2023 hedeflerimize uygun kaynakları ayırdığımız bir bütçe hazırladık.”

SANSÜR YASASIYLA ÖVÜNDÜ

“TBMM geçtiğimiz hafta tarihi öneme haiz olduğuna inandığım bir kanunu kabul etti. Sosyal medya düzenlemesi denilen bu kanun, dünyanın pek çok yerinde zaten vardır, uygulanmaktadır.”

“Bu kanun keyfe keder bir düzenleme değil, artık daha fazla geciktirilmesi mümkün olmayan acil bir ihtiyaçtır. Tabii her iyi, güzel doğru şey gibi bu düzenlemeye de karşı çıkanlar var. Başta ana muhalefet.”

“Bizim amacımız fiziki alanda olduğu gibi sosyal medyada da vatandaşlarımızın güvenliğini temin etmektir. Bizlere düşen bu görevi yerine getirdiğimiz için adeta ağızlarından köpükler saçarak höykürenler sosyal medya mecralarındaki kaostan, linç kültüründen beslenenlerdir.”

“Her yaştan, her kesimden vatandaşlarımızı sosyal medyadaki kokuşmuşluğa, yalana, iftiraya, şantaja, tehdit ve tehlikelere korumak için kimseden izin alacak değiliz."

"Amerika da Almanya da benzerleri zaten var olan düzenlemeyi Türkiye'ye çok gören zihniyet beşinci kol elemanıdır. Ülkemizin her türlü çıkarını, mahremini hedef alan yalan ve iftira kampanyaları da bir çeşit terör saldırısıdır. Gazeteci diye çıkardıkları eli silahlı terörist çıkan bir anlayış elbette hakikat ışığının güçlenmesini istemez. Tepe tepe kullandıları bir çöplüğün ıslah edilmesine yönelik adımların atılmasıdır. Hukukun sosyal medya mecralarında da geçerli olması herkesin menfaatinedir.”

KILIÇDAROĞLU'NUN ABD ZİYARETİ

“Bu zat seçimlere ayların kaldığı dönemde ABD'ye gitti. Benzin istasyonuna girmiş, hamburgerci varmış, 8 saat orada geçmiş. Bu görüntüleri vermek için ta oralara kadar gitmeye gerek yoktu. Ülkemizde de benzer görüntüleri verebilirdi. Bu gezinin bir de karanlık tarafları var. Bu zatın ABD'de görüştüğü FETÖ iltisaklı kişilerle muhasebeyi yapmak da 6'lı masadaki ortaklarının görevidir diye düşünüyorum. Bir de vermediği görüntüler var. New York'a gidip Türkevi'ni ziyaret etme ihtiyacı duymayacaksın. Türken Foundation'ın orada yaptırdığı bina ile ilgili benim çocuklarıma laf atıyor. Attığın yalanlarda açtığım davaların hepsini kazandım, kazanıyorum. Bununla ilgili davayı avukatlarım açacaklar, buradan da inşallah bir şeyler gelecek. Akşam yalan, sabah yalan, hayatın böyle Washington'daki ziyaretleri arasında Büyükelçiliğimiz yer almıyor. Amerika'da Türkiye'yi temsil eden her yerden uzak durmuştur.”

KILIÇDAROĞLU'NA ADAYLIK ÇAĞRISI

“Buradan Kılıçdaroğlu’na açık bir çağrı yapmak istiyorum. Madem kendine bu kadar güveniyorsun, siyaset tarzının doğruluğundan bu kadar eminsin, ülkenin geleceğinden sorumluluk almak istiyorsa hodri meydan! Gücün yetiyorsa, yüreğin varsa, kendi özgür iradenle hareket edebiliyorsan çık karşımıza birikimlerimizi, projelerimizi, heyecanlarımızı yarıştıralım. Aday olmak istiyor ama birilerinin şantajına, baskısına maruz kalıyor ve ilan edemiyorsan korkma.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum