Erdoğan'dan İsveç'e: 'Teröre kucak açanlara destek vermeyiz'

Erdoğan'dan İsveç'e: 'Teröre kucak açanlara destek vermeyiz'

Milli Savunma Üniversitesi mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO'ya üyeliğiyle ilgili, "Teröre kucak açanlara destek vermeyiz" dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 10. Dönem Müşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi, 5. Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi ve 12. Dönem Karargah Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

SUBAYLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM: Bugün toplam 249 subayımız mezuniyet sevinci yaşıyor. Mezunlarımız arasında 91 misafir öğrencimiz de bulunuyor. Mezun olan subaylarımızı tebrik ediyorum. Sizlerden tek vatan tek millet tek bayram olan temel prensiplerimize sahip çıkmanızı diliyorum. 15 Temmuz ihaneti sonrası yeniden yapılandırdığımız kurumların hemen hemen hepsinde gurur veren tablolar yaşıyoruz. Milli Savunma Üniversitemizin faaliyete geçmesiyle vücut bulan sivil asker işbirliğinin derinleştirilmesinde fayda görüyoruz. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde önemli rol oynayan rektörümüzü tebrik ediyorum. İnşallah biz de üniversite yönetiminin yanında olmayı sürdüreceğiz.

TAVIR KOYMAYANLARA TEPKİ KOYMAKTAN ÇEKİNMEDİK: Türkiye'nin NATO ittifakına yaptığı katkıları çok az ülke yapmıştır. İttifakın açık kapı politikasını destekledik, destekliyoruz. Finlandiya'nın üyeliğine onay vererek ilkesel duruşumuzu ortaya koyduk. Terörle mücadelede tavrını koymayanlara da tepkimizi koymaktan çekinmedik. Ama teröristlere kucak açanlara onay veremeyiz. Türkiye terörle arasına mesafe koyamayanlara nasıl onay verebilir? Madrid'te verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.