Erdoğan’dan dört üniversiteye rektör ataması

Erdoğan’dan dört üniversiteye rektör ataması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dört üniversiteye rektör ataması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarıyla dört üniversiteye rektör ataması yaptı.

Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar, Bilkent Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Abdurrahman Kürşat Aydoğan, İstinye Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Erkan İbiş, Özyeğin Üniversitesi rektörlüğüne ise Prof. Dr. Feride Esra Gençtürk atandı.

Eğitim-Sen 14 Ocak 2022’de yaptığı bir açıklama ile İstinye Üniversitesi’nin internet sitesinde Prof. İbiş’in kendisini rektör olarak atadığını ve bunun yasaya aykırı olduğunu, kararın Resmi Gazete’de yayımlanması gerektiğini belirterek bu durumu eleştirmişti.

A

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.