Erdoğan: En kısa sürede tankımızla, askerimizle kökünü kazıyacağız

Erdoğan: En kısa sürede tankımızla, askerimizle kökünü kazıyacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yusufeli Barajı'nın açılışında yaptığı konuşmada Suriye'ye kara harekatı mesajı verdi. Erdoğan, "En kısa sürede tankımızla askerimizle hepsinin kökünü kazıyacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Suriye'de süren operasyonlarla ilgili konuşan Erdoğan, "En kısa sürede tankımızla, askerimizle birlikte hepsinin kökünü kazıyacağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

DÜNYADA BEŞİNCİ SIRADA: Yusufeli Barajı 100 katlı bir gökdelene denk olan 275 metre yüksekliği ile ülkemizde ilk dünyada da kendi sınıfında beşinci sırada yer almaktadır. Bir enerji sıkıntısı olsa sadece burası 1,5 yıl enerjiyi temin eder. Bu baraj aynı zamanda Çoruh Nehri devamındaki barajların en yüksek verimle çalışmasını sağlayacaktır. 

SABRIMIZ DİPLOMASİYE RİAYET ETME HASSASİYETİMİZDEN: Alçak saldırıya cevabımızı Irak ve Suriye'deki terör örgütü hedeflerini yerle yeksan ederek verdik. Kendilerini en güvenli hissettiği yerlerde başına yağan bombaları hazmedemeyen terör örgütü bu defa da sınırda sivil yapıları ve insanları hedef aldı. Karkamış'ta hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. 4 yaşında çocuk ya, 4 yaşında şehidimiz. 22 yaşında öğretmenimiz. Bu bölgedeki teröristlerin her birinin yerini, kimliğini, sicilini biliyoruz. Bu teröristleri kimlerin himaye ettiğini, silahlandırdığını da biliyoruz. Sabrımız çaresizliğimizden değil. Sabrımız diplomasiye, anlaşmalara, bize verilen sözlere riayet etme hassasiyetimizden.

ÇİZGİYİ OLMASI GEREKEN YERE ÇEKMEMİZE KİMSE MANİ OLAMAZ: Buradan Yusufeli'den ilan ediyorum. Biz Suriye sınırlarımızın güvenliğe kavuşturulması hususunda verdiğimiz her söze, her anlaşmaya riayet ederek üzerimize düşenleri yerine getirdik. Türkiye'yi harf oyunları ile oyalayacaklarını sananlar için yolun sonu gelmiştir. Artık bu saatten sonra bizim için tek bir sınır vardır. O da kendi ülkemizin güvenliğidir. Bu güvenlik nereden başlayacaksa oraya kadar gitmek en meşru hakkımızdır. En başta kendi güvenlikleri için binlerce kilometre öteden gelip fütursuzca güç kullananların bu hakkımızı anlayışla karşılamaları gerekiyor. Halen sınırlarımıza saldırıların devam ettiği yerlerde de çizgiyi olması gereken yere kadar çekmemize kimse mani de olamaz, karşı da çıkamaz. En kısa sürede tankımızla, askerimizle birlikte hepsinin kökünü kazıyacağız. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.