Emek ve Özgürlük İttifakı toplandı: Seçim iş birliği konuşuluyor

Emek ve Özgürlük İttifakı toplandı: Seçim iş birliği konuşuluyor

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçim gündemli toplantısı başladı. İttifak ortağı partilerin parlamento seçimine nasıl girilmesi gerektiği konusundaki görüş ayrılıkları toplantının ana gündemi.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçim gündemli toplantısı başladı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, ittifak bileşenlerinden Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk, Genel Sekreteri Emre Öztürk, Parti Sözcüsü Özge Akman, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu üyeleri Perihan Koca ve Juliana Gözen, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Sözcüsü Barış Kayaoğlu, yöneticileri Erdal Ataş ve Dilşat Cambaz Kaya, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, Parti Sözcüsü Sera Kadıgil ile Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Eş Genel Başkan Yardımcılarımız Tayip Temel, Tuncer Bakırhan ve Sultan Özcan katıldı.

İttifakın parlamento seçimine hangi yöntemle girileceğinin tartışıldığı toplantıda, HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarma kararı da müzakere edilecek.

PARLAMENTO SEÇİMLERİ İÇİN FARKLI GÖRÜŞLER

İttifak bileşeni partilerin bir kısmı, daha önce yaptıkları açıklamalarda parlamento seçimlerine hangi yöntemle girmek istediklerini ifade etmişti. Türkiye İşçi Partisi, seçime, belirledikleri illerde, kendi amblem ve adaylarıyla girmek istediğini açıklamıştı. EMEP’ten de benzer bir açıklama gelmiş, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, “Kendi amblemlerimizle yan yana seçime girebilmeliyiz” ifadelerini kullanmıştı. HDP ise seçime ilişkin simülasyon çalışmalarının sonucuna göre parlamentoda en fazla sayıda milletvekiline ulaşmak için doğru yöntemin tek parti çatısı altında, ortak liste ile girmek olduğunu savunmuştu.

HDP MYK’nin dün gerçekleşen toplantısında da seçime tek parti ve ortak liste ile girilmesi kararı alındı. HDP MYK, bu konuda ittifak ortaklarıyla verilecek kararlara ilişkin partinin Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’a tam yetki verdi.

HDP’NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI ÇIKARMA KARARI

Masadaki bir diğer gündem ise HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarma kararı olacak. Maraş merkezli depremlerin ardından bu kararını yeniden değerlendireceğini açıklayan HDP, tutumunu ittifak ortaklarıyla da müzakere edecek. Cumhurbaşkanı adayı çıkarma kararı Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi ziyaretinden sonra netleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum