El konulan ekmek teknelerini istiyorlar

El konulan ekmek teknelerini istiyorlar

Katı atık işçileri, belediye zabıtaları tarafından el konularak hurdacılara satılan çekçeklerininin geri verilmesini istedi.

İstanbul'da katı atık toplayarak geçimlerini sağlayan işçilere yönelik baskılar sürüyor. Ağustos ve Eylül aylarında Ataşehir, Ümraniye, Bahçelievler ve Üsküdar başta olmak üzere birçok ilçede katı atık depolarına polis ve zabıtalar tarafından baskın düzenlendi. Baskınlarda birçok katı atık işçisi gözaltına alınırken, işçilerin ekmek teknesi olan çekçeklere de el konuldu. Söz konusu çekçeklerin daha sonra zabıtalar tarafından hurdacılara satıldığı görüntüleriyle ortaya çıktı. İstanbul Geri Dönüşüme Katkı Derneği (İGEKATDER) Başkanı Mesut Aygün ile çekçeklerine el konulan işçiler, yaşadıkları baskıların sona ermesini istedi.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.