Ekrem İmamoğlu: Sisteme girilmeyen 7 buçuk milyon oy var

Ekrem İmamoğlu: Sisteme girilmeyen 7 buçuk milyon oy var

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş Türkiye genelinde oy sayımı devam ederken açıklama yapıyor. İmamoğlu, "Girilmemiş 7,5 milyon oy var. Bunlar bizim güçlü olduğumuz sandıklar" dedi. Yavaş da "İkinci tur ihtimali yüksek, Kılıçdaroğlu önde bitirecek" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, akşam saatlerinde dördüncü kez daha kameralar karşısına geçti. Mansur Yavaş, "İkinci tur ihtimali yüksek, Kılıçdaroğlu önde bitirecek" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, "Şu anda sisteme hala giriş yapılmayan 7,5 milyon oy var... Islak imzaların yüzde 70'e ulaştığını biliyoruz. 18.30'dan bu yana bazı verilere hiç dokunulmadı. İlginç bir kurgu var" dedi.

'YÜZDE 60'LARDA BAŞLAYAN MANİPÜLASYON YÜZDE 45'LERE İNDİ'

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Az önce de ifade ettiğim gibi sizin sisteminize güvenmiyoruz. Kendi verilerimize güveniyoruz. Zaten bizi yanıltmadı o da Anadolu Ajansı. 50.0'de neredeyse yarım saat tuttu. Devletin kurumu ama ne yazıkki bertaraf ettiğiniz Anadolu Ajansı'nı ne yazık ki bitkisel hayata soktunuz. Ama çıkaracağız. Bu sistemin hepimizi çok sıkıntıya soktuğunu biz biliyoruz. Bu ülkenin her yerinde makam araçlarıyla siyaset yaptılar. Milletimizin sıkıntısı zaten sistemle.

Baştan beri yaptığımız açıklamalarda yavaş yavaş gerçekler ortaya çıkıyor. Yüzde 60'larda başlayan manipülasyon yüzde 45'lere indi. Şu an sisteme girmeyen 7.5 oy var."

'SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN ÖNDE BİTİRECEK'

Mansur Yavaş'ın açıklamaları şöyle:

"Anadolu Ajansı verileriyle ilgili söylenenleri eleştiriyorlar ama haksızlar. Ben 2014 seçimlerinde de yaşadım saatlerce veri akışı gelmedi. Biz daha tedbirliyiz ıslak imzalar üzerinde konuşuyoruz.Ankara'da 11 defa sayılan bölgeler var. Ankara'da 4 bin tane , Antalya'da bin tane ıslak imzalı veri gelmedi.

Sayın Soylu jandarma ve polis marifetiyle sonuçları sürekli olarak bildirmek istedi.

Islak imzalı oy yüzde 67,7'dir. 19 milyon 86 bindir. Oransal olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nun oyu 47,7, Sayın Erdoğan'ın oyu yüzde 45,8dir. İstanbul seçimlerinde her tarafı bilboard'la donattılar bu milli irade olmuyor. Sonuçları bekleyeceğiz. Bir oyun bile hakkını aramak sonuna kadar bizim görevimizdir. Islak imzalı verileri elde edemememizin nedeni de oyumuzun yüksek çıktığı yerlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın önde bitirecek, ikinci tura kalma ihtimali yüksek. Onu da söyleyeyim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.