Demirtaş'tan 'Enes Kara' mesajı

Demirtaş'tan 'Enes Kara' mesajı

Selahattin Demirtaş, Enes Kara'nın intiharın ilişkin "Çok üzüldüm. Mesele yoksulluktur. Mesele, hükümetin ve tarikatların yoksulluk üzerinden toplumu teslim alma politikasıdır" dedi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın kaldığı cemaat evinde yaşamına son vermesine ilişkin bir mesaj yayınladı.

Demirtaş’ın, avukatları aracılığıyla sosyal medya hesabında yayınladığı mesaj şöyle:

“Enes Kara'nın intiharı çok acı. Çok üzüldüm. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Mesele yoksulluktur. Mesele, hükümetin ve tarikatların yoksulluk üzerinden toplumu teslim alma politikasıdır. Bu düzeni değiştireceğiz. Hep birlikte.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.