DEM Parti ön seçim startını verdi

DEM Parti ön seçim startını verdi

DEM Parti Dersim İl Örgütü yerel seçimler için yapılacak ön seçimde oy kullanma çağrısı yaparak, "Halkımızın bu seçimlerde de kayyum rejimine en güzel cevabı vereceğinden kuşkumuz yoktur" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Dersim’de 31 Mart yerel seçimlerinde aday gösterilecek isimlerin belirleneceği ön seçime hazırlanıyor. Dersim’de merkez belediye ve ilçe belediyelerindeki eşbaşkan aday adayları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üye adaylarının başvuru yapacağı son tarih 19 Ocak Cuma günü olarak belirlendi. Aday adayları tanıtım toplantısı ise 27 Ocak 2024 cumartesi günü yapılacak.

DEM Parti Dersim Seçim Komisyonu Eş Sözcüsü Hümeyra Tusun Yegin ve Özcan Ateş seçim sürecine ilişkin basına açıklama yaptı.

'ÖN SEÇİM HALKIN İRADESİDİR'

Aday aday başvurularının bugün itibarıyla başlayıp 19 Ocak Cuma gününe kadar kabul edileceğini belirten ve ‘seçimlerde kayyum rejimine en güzel cevabın verileceğinden kuşkuları olmadığını ifade eden Yegin, "14 Mayıs'ta yapılan seçimlerden sonra bütün parti örgütlerimizde seçim sonuçları değerlendirilmiş ve halkımızın önemli bir çoğunlukla ortaklaştığı öneri doğrultusunda parti yönetim organlarının ve seçimlerde seçilecek adayların belirlenmesinde ön seçim yapılması parti kararı haline gelmiştir" dedi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlere Dersim’de kendi adayları ile katılacaklarını belirten Yegin, “Yerel yönetimlerde iktidara alternatif olarak yapmış olduğumuz hizmetleri ve demokratik halkçı yönetim modelini engellemek için kayyum darbeleri ile karşı karşıya kalarak bu modelin halk tarafından kabul edilmesi engellenmiş ve belediye eşbaşkanlarımız tutuklanarak siyasi rehine olarak cezaevlerinde tutulmuşlardır. Bütün baskı engelleme ve manipülasyonlara rağmen Kürt halkı bu politika ve mücadeleyi sahiplenerek her defasında partimizi yerelde iktidar yaparak iradesini ortaya koymuştur” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.