Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollanda'ya: Terbiyesizler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollanda'ya: Terbiyesizler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanların referandum çalışmalarına izin vermeyen Hollanda'yı eleştirdi. Erdoğan, "Kadın haklarından bahseden bu terbiyesizler, bir bayan bakana bu şekilde muamele ediyorsa, bunların medeniyetten yana nasibi yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İrade Platformu tarafından düzenlenen “15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gaziler Programı”na katıldı.

‘İSTANBUL’U KAYBETMENİN ACISINI UNUTMADILAR’

Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 78 ülkede şehitliği olduğunu söyledi. Erdoğan, “Birileri şimdi diyor ya ‘Ne işiniz var Suriye’de?’ Anladın mı ne işimizin olduğunu? Biz öyle bir ecdadın torunlarıyız. Biz her bir şehitliğimizi o topraklara vurulmuş mühürlerimiz olarak görüyoruz” dedi.

Ciddi kararlar almanın büyük bedeller ödemeyi gerektirdiğini belirten Erdoğan, “Biz Anadolu’nun kapılarını açtığımız 1071’de çok büyük bir karar verdik. 1453 yılında İstanbul’u fethettiğimizde yine böyle bir karar verdik. Birileri İstanbul’u kaybetmenin acısını yüzyıllardır unutamadı” şeklinde konuştu.

‘NENE HATUNLAR BİTMEZ’

Darbe girişimi sırasında Gölbaşı’nda bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı’na düzenlenen saldırıda 56 polisin hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“Ankara’da Gölbaşı Özel Harekat’ta 56 aslanımızı kaybettik. Ama o şehitlerimizin arasında bir Kübra’mız var, Sevda’mız var, Demet’imiz var, Cennet’imiz var. Sivil şehitlerimiz arasında Seher’imiz var, Sevgi’miz var. İstanbul’da bir Türkan kardeşimiz var. Yıldız Gürsoy’umuz var. Şimdi ben ne diyorum, bu ülkede Nene Hatun’lar bitmez. Onlar bitmediği sürece de bu ülkeye kimse ket vuramaz.”

‘KİM KİMİNLE YÜRÜYORSA ONUNLA BERABERDİR’

16 Nisan referandumunda, 15 Temmuz darbe girişiminin bedelinin ödetileceğini belirten Erdoğan, “Bir tarafta Kandil var, ‘hayır’ diyor. İmralı ‘hayır’ diyor. Pensilvanya ‘hayır’ diyor. Kişi sevdikleri ile beraber hasrolunacaktır. Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. Kim kiminle yürüyorsa onunla beraberdir” dedi.

ERDOĞAN’DAN HOLLANDA’YA: TERBİYESİZLER

Asıl mücadelenin perde arkasındaki güçlerle yapıldığını ifade eden Erdoğan, “Eğer bizim Dışişleri Bakanımıza uçuş izni verilmiyorsa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız arabanın içine mahkum ediliyorsa, kadın haklarından bahseden bu terbiyesizler kalkıp bir bayan bakana bu şekilde muamele ediyorsa, bunların medeniyetten yana nasibi yoktur. Bunların medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavardır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.