Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'de geri kalmışlığın prangalarını biz parçaladık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'de geri kalmışlığın prangalarını biz parçaladık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknofest'te yaptığı konuşmada "Türkiye'de geri kalmışlığın prangalarını biz parçaladık. Güçlü Türkiye'nin altyapsını biz kurduk" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte üçüncü gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam eden Teknofest'e katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Teknofest kendi alanında bir markaya dönüştü. Bu yılki teknoloji bayramımızı önce İstanbul'da, ardından da inşallah Ankara'da yapıyoruz. Bu yıl 81 il ve 96 ülkeden 333 bin takım, 1 milyon yarışmacı başvurusuna ulaştık.

Bu vesileyle 6 Şubat depremleri sonrasında milletimizin imdadına koşan T3 Vakfı'mızı ve Baykar şirketini tebrik ediyorum. Baykar asrın felaketi karşısında sergilediği örnek duruşla bu milletin öz evladı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. 

Bir siyasetçi için en büyük mutluluk kaynağı verdiği emeklerin boşa gitmediğini bizzat kendi gözleriyle görmesidir. Biz Türkiye'de bir teknoloji ekosistemi inşa etmek için gerçekten çok çaba harcadık. Gençlerimizin hayallerinin peşinden korkusuzca gidebileceği bir iklimi ülkemizde kurmak için de çok mücadele verdik. İşte bugün yıllar önce diktiğimiz fidanların kök saldığını, serpildiğini ve meyveye durduğunu görmenin bahtiyarlığı içindeyiz.

Türkiye'de geri kalmışlığın prangalarını biz parçaladık, büyük ve güçlü Türkiye'nin altyapısını biz kurduk. Gençlerimize ben de yapabilirim özgüvenini biz kazandırdık. Dışa bağımlılığın, montajcılığın, sürekli başkalarına muhtaç yaşamanın milletimize kaderi olmadığını biz gösterdik. Kendi vatandaşlarıyla birlikte tüm mazlum ve mağdurların umudu olan bir Türkiye'nin temellerini attık. Yatırımlarımızla ülkemizi bölgesinin parlayan yıldızı haline biz getirdik. İnşallah Türkiye 100 yılını da sizler inşa edeceksiniz.

Koalisyon masası arttı, önce 6'lı dediler, sonra 7'li oldu, daha sonra 9'lu oldu, ne yapsanız boş, buradan bir şey çıkmaz. 9’lu koalisyonun adayı yine ipe sapa gelmez bir sürü şey söyledi. Milli teknoloji projelerinin sergilendiği Teknofest'e ev sahipliği yapan şu havalimanımızı Amerikalı bir şirkete vermeyi taahhüt etti. Ülkemize, milletimize ve ordumuza hizmet eden yerli milli şirketler varken, Amerikalı firmaların reklam ajanslığına soyunmanın adı mandacılıktır. Bay Kemal senin o görüştüğün kişiler benimle görüştü.

Anlaşılan Bay Bay Kemal’i Amerika seyahatinde yine birileri işletmiş; absürt bir projeyi buna yutturmuşlar, en azından Boğaz Köprüsü’nü kendisine satmaya kalkmamışlar. Gazi Mustafa Kemal'in hatırasına hürmeten CHP'yi, özellikle de CHP'ye oy vermeyi düşünen vatandaşlarımıza Allah'tan sabır diliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk uzay yolcuları Alper Geze Avcı ve Cihangir Atasever'i de açıkladı.  

FESTİVAL ALANINA TOGG İLE GELDİ

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mihriban Aliyeva, festival alanına Anadolu kırmızısı Togg T10X ile geldi.

Erdoğan, salı akşamı katıldığı bir canlı yayında rahatsızlanmış ve programlarını iptal etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.