Cilt Gençleştirmede En Etkili Yöntem: PRP

Cilt Gençleştirmede En Etkili Yöntem: PRP

Daha canlı, genç ve iyi bir görünüme sahip olmak amacıyla uygulanabilecek pek çok farklı medikal estjavascript:;etik prosedür vardır.

 

 

. Buna bağlı olarak farklı ihtiyaçları olan kadınlar ve erkekler kendileri için uygun medikal estetik prosedürlerle görünümlerinin iyileştirilmesi avantajını elde ederler. Aynı zamanda estetik cerrahi prosedürleri de daha iyi bir görünüme sahip olmayı sağlayan alternatifler olarak öne çıksa da cerrahi kesi içermeleri ve uzun bir iyileşme süresine ihtiyaç duymaları gibi noktalarda medikal estetik prosedürlerden ayrılırlar. PRP ve rinoplasti yani burun estetiği bu doğrultuda sıklıkla tercih edilirler. Alanında uzman ve deneyimli doktorlara erişebilmek için başvurulabilecek online randevu platformu Medyland zengin filtreleme seçenekleriyle kullanıcı dostudur. Bu sayede PRP Ankara ve rinoplasti Ankara gibi özelleştirilmiş aramalar yapabilir, en doğal ve etkili sonuçların alınacağı estetik ve medikal estetik prosedürler konusunda uzman doktorlara ulaşabilirsiniz.

 

Trombositten zengin plazma yani PRP, kişinin kendisinden alınan kanın işlemden geçirilmesi yoluyla elde edilir. Tıbbın pek çok farklı alanında iyileşme sürecini uyarmak ve düzenlemek için PRP tedavisinden faydalanılır. PRP tedavisi de diğer medikal estetik prosedürler gibi alanında uzman ve deneyimli doktorlar tarafından hijyenik ortamlarda gerçekleştirilmelidir.

 

PRP tedavisi yapılacak olan hastalardan, PRP hazırlama kitinin kullanılması yoluyla 10 ila 60 ml aralığındaki bir miktarda kan alınarak tek kullanımlık özel filtreler ve santrifüj cihazı kullanılarak ayrıştırılması sağlanır. Bu sayede kanın içindeki istenmeyen kısımların ayıklanması mümkün olur. İşlemden geçirilen kandan 2 ila 6 ml civarında trombositten zengin plazma elde edilir.

 

Trombositten zengin plazma aynı zamanda kas iskelet sistemindeki yaralanmaları tedavi etmek amacıyla kullanılabilir. Yaralanma sırasında meydana gelen kanamayı durdurmak için gereken pıhtılaşma trombositler tarafından sağlanır. Ayrıca doku onarımı ve iyileşmesi açısından çok olumlu etkilere sahip olan büyüme faktörleri yönünden zengin yapılarıyla da dikkat çekerler. Söz konusu büyüme faktörlerinin enjekte edilmesi sayesinde, vücudun kendi iyileşme mekanizmalarına destek olmak ve hasarlı dokuları tamir etme sürecine katkıda bulunmak mümkündür.

 

Sayfa: https://www.medyland.com/prp/ankara

 

PRP Faydalı mı?

 

PRP tedavisi kapsamında hastaya yalnızca kendi kanından elde edilen madde enjekte edilir. Bu yüzden enjekte edilen madde ilaç olarak değerlendirilmez. PRP enjeksiyonunun etkisi, enjeksiyon yapılan uygulama alanıyla sınırlı kaldığından böbrek, karaciğer ve mide gibi organlarda herhangi bir yan etki ortaya çıkması söz konusu değildir.

 

PRP’nin içinde kortizon bulunmaz. Diğer yandan vücudun iyileşme cevabında bulunan hücrelerin bölgeye ulaşmasına ve çoğalmasına yardımcı olma özelliğine sahip büyüme faktörleri yer alır. Söz konusu büyüme faktörleri tüm bunların yanı sıra enfeksiyonların önlenmesinde, doku proteinlerinin üretiminde ve yeni damarların meydana gelmesi sürecinde önemli bir role sahiptir.

 

Son zamanlarda eklemlere yönelik PRP enjeksiyonlarında, hyaluronik asitin de yer aldığı formların kullanılması gündeme gelmiştir. Bu tür enjeksiyonlar; hastanın kanının alınması, alınan kanın işlemden geçirilerek PRP elde edilmesi ve elde edilen PRP ile hyaluronik asitin karıştırıldıktan sonra eklemin içine enjekte edilmesi yoluyla gerçekleştirilir.

 

Trombositten zengin plazmanın yani PRP’nin içerisinde çok az miktarda kök hücre bulunur. Yağ dokuları, kas-iskelet sistemindeki kaslar ve kemik iliğiyle eklemi döşeyen ince bir zar tabakası olan sinovya gibi çeşitli dokularda az miktarda kök hücre vardır. Kök hücre tedavi amacıyla kullanılacağında, kemik iliğinden alınan dokular özel tekniklerle konsantre edilir ya da ilgili dokulardan elde edilen hücreler laboratuvar ortamında üretilir, birkaç hafta sonra ikinci bir seansta uygulama yapılır. Bu nedenle PRP uygulama kiti ve kemik iliği kitinin birbirinden farklı olması olağan bir durumdur.

 

Sayfa: https://www.medyland.com/burun-estetigi-rinoplasti/ankara

 

PRP Kişiye Özel Bir Tedavidir

 

PRP tedavinin uygulanacağı kişiden alınan ve işlemden geçirilen kanla, sadece kişinin kendisine uygulanabilen bir tedavi olarak tanımlanabilir. Böylece kan yoluyla bulaşma riski bulunan Hepatit ve AIDS gibi hastalıkların taşınması riski ortadan kalkmış olur. PRP’nin, hazırlandıktan sonraki birkaç dakika içerisinde kullanılması gerekir. Çünkü PRP’nin etkisi 10. dakikadan itibaren belirgin bir şekilde azalmaya başlar.

 

PRP tedavisinin kaç seans uygulanması gerektiği her hasta özelinde değişiklik gösterebilir. Bazı durumlarda hastaya tek seans PRP uygulanması yeterli olmakla birlikte; hastanın uygulamaya verdiği yanıta bağlı olarak 2 ila 3 haftalık aralarla PRP seanslarının tekrarlanması söz konusu olabilir. PRP enjeksiyonunun mutlaka steril ortamlarda gerçekleştirilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

 

PRP tedavisi genellikle PRP’nin hedef dokuya iğneyle enjekte edilmesi yoluyla gerçekleştirilen bir prosedürdür. Bazı vakalarda jöle şeklinde hazırlanan PRP’nin istenen bölgeye ameliyat sırasında yerleştirilmesi tercih edilebilir. PRP kıkırdak onarımı sağlamak için yerleştirilen implantların etkinliğini artırmak amacıyla uygulandığında, ameliyat sırasında implantlara yedirilerek PRP uygulanması mümkün olabilir.

 

Diz bağı yaralanmaları, kronik tendinopatiler, kıkırdak onarımı, osteoartrit, kas yaralanmaları ve cerrahi prosedürler sırasında PRP kullanılabilir. PRP tedavisinden sonra oluşması olası ağrıyı gidermek için soğuk kompres yapılması ya da parasetamol türevi ağrı kesicilerin kullanılması günceme gelebilir. Non-steroid antiinflamatuar ilaçlar tedavinin etkinliğini azaltabileceğinden kullanılmamalıdır.

 

 

Site: https://www.medyland.com/

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.