CHP şiddete karşı gölge komisyon oluşturacak

CHP şiddete karşı gölge komisyon oluşturacak

Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu’ndan çekilen CHP, gölge komisyon oluşturacaklarını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Meclis’te kurulan Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu’ndan geçen hafta “Komisyon varlığına ve üyelerine hakarettir” diyerek çekilmişti. CHP, komisyonun gerçek işlevini yerine getirmek amacıyla gölge komisyon oluşturacak. Konuya ilişkin konuşan CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, “Komisyona davet ettiğimiz bilim insanları ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek kapsamlı bir rapor da oluşturacağız. İlk olarak ise 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme öncesi, düzenleyeceğimiz çalıştay sonucunda bir bildiri yayınlayacağız” ifadelerini kullandı.

Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu'ndan karşılaştıkları tutum, müzakere ortamının oluşmaması ve iktidar tarafından davet edilenlerin suçu teşvik edici skandal açıklamaları nedeniyle çekilme kararı aldıklarını söyleyen Gamze Taşcıer, “Bu komisyonun İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme rezaletini meşrulaştırmak ve kadınların kazanılmış haklarından geriye gidişe neden olacak önerilerde bulunmak dışında bir işlevi yok. Biz CHP olarak bu komisyonun gerçekten olması gereken işlevini yerine getirmek için bir gölge komisyon oluşturuyoruz. Komisyona davet ettiğimiz bilim insanları ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek kapsamlı bir rapor da oluşturacağız” şeklinde konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.