CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimini İmamoğlu'nu destekleyen Özgür Çelik kazandı

CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimini İmamoğlu'nu destekleyen Özgür Çelik kazandı

CHP İstanbul 38. Olağan Kongresi'nde delegeler tarafından yapılan oylama sonuçlandı. CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik oldu.

 CHP İstanbul 38. Olağan Kongresi, Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. CHP İstanbul İl Başkanı, yönetim kurulu ve disiplin kurulu; yedekleri ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği seçimlerde Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, il başkanlığı için yarıştı.

Kongrede 655 delege oy kullandı ve yeni CHP İstanbul İl Başkanı ile 196 kurultay delegesini seçti. Yapılan oylamanın ardından 'değişimcilerin' adayı Özgür Çelik, CHP İstanbul İl Başkanı oldu.

Resmi sonuca göre bir diğer il başkanı adayı eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat 310 oy alırken Özgür Çelik 342 oy ile İl Başkanlığı yarışını kazandı.

'HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK' SLOGANI ATILDI

Özgür Çelik’in kazanmasının ardından salonda “Her şey çok güzel olacak” sloganları atıldı.

İLK TEBRİK İMAMOĞLU'NDAN GELDİ

Çelik'in il başkanı seçilmesinin ardından ilk tebrik İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "İstanbul için birlikte, kol kola çalışacağız" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik'i tebrik ediyorum. Kazanan sadece genç ve başarılı bir parti emekçisi kardeşimiz ve ekibi olmadı; siyasi olgunluk, nezaket ve kapsayıcılık da oldu. İstanbul için birlikte, kol kola çalışacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.