Cevdet Yılmaz Dersim'i ziyaret etti: Çocuklarımızın elinde silahlar değil kitaplar olmalı

Cevdet Yılmaz Dersim'i ziyaret etti: Çocuklarımızın elinde silahlar değil kitaplar olmalı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Dersim’i ziyaret etti. Yılmaz “Halkımızın, çocuklarımızın elinde silahlar değil kitaplar olmalı” dedi.

 

Elazığ’dan askeri helikopterle kente gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, burada Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, protokol üyeleri ve partililer tarafından karşılandı.

İlk olarak Valiliği ziyaret eden Yılmaz, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’ndan kente ilişkin brifing aldı. Kentte bulunan bir otelde düzenlenen “Tunceli İş Dünyası ve Kanaat Önderleri Buluşması”na da katılan Yılmaz burada kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında, kuruldukları günden bu yana bölgesel milliyetçiliğe karşı olduklarını ifade eden  Yılmaz, “Bu anlamda son 20 yılda önemli, cesur adımlar attık. İnsanların anadillerini rahatça konuşup, kullanabilmeleri, mezhep, inançlarını rahatça ifade etmeleri noktasında önemli gelişmeler sağlandı. Demokratik standartlar daha da gelişime açıktır. Demokrasi dediğimiz şey bir süreçtir. İnsanlar, konuşurlar, meselelerini tartışırlar, farklı çözümler ortaya koyarlar. Bu konuda da hiç kimsenin aracılığına ihtiyaç duymadığımızı vurgulamak isterim” dedi.

"Tunceli ortamında olmaktan bir hemşehriniz olarak bu yörenin bir insanı olarak mutluluk duydum"

Terörün uzun yıllar kente zarar verdiğini belirten Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Okul, kütüphane gibi tesisleri tahrip eden, eğitimcilerimizi şehit eden anlayışları da gördük maalesef. O dönemden geliyoruz. Çok şükür bugün çok farklı ortamdayız. Huzur ve güven ortamı içerisindeyiz. Ben her zaman söylüyorum. Siyaset ayrı, herkesin kendi siyasi bakışı ve görüşü olabilir ama terör bütün insanlığın düşmanıdır. Hangi siyasi anlayışta olursa olsun herkesin düşmanıdır. Terör demokrasiye de, kalkınmaya da en büyük zararı verir. Ne terörün olduğu yerde temel hak ve özgürlüklerinizi yaşayabilirsiniz ne de o yöre kalkınabilir.

Dolayısıyla bugün çok farklı bir Tunceli ortamında olmaktan bir hemşehriniz olarak bu yörenin bir insanı olarak mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Terör nasıl en büyük zararı bu bölgeye verdiyse terörün olmadığı ortamda da en büyük faydayı bu bölge görecektir. Potansiyelini açığa çıkarıp her geçen yıl inşallah daha iyilere gidecektir.

“Halkımızın, çocuklarımızın elinde silahlar değil kitaplar olmalı”

Halkımızın, çocuklarımızın elinde silahlar değil kitaplar olmalı. İnsanlar birbirleriyle şiddet yoluyla değil konuşarak, medeni bir şekilde anlaşarak ne varsa söylemeli. Bu anlamda bilgi insanın yetişmesi her şeyin anahtarı.

“Aleviliğin özünde de bana göre insan var”

Tunceli alevi kültürünün hakim olduğu bir ilimiz. Aleviliğin özünde de bana göre insan var. Bizim dinimizin, hepimizin inandığı İslamın özünde de bu var. İnsan yaratılmış olanların en şereflisi ve en yücesidir diyoruz. İnsanı bilgilendiren her şey çok kıymetli” şeklinde konuştu.

Katılımcıların görüşlerini dinleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, merkez Moğultay Mahallesi’nde iş adamı Kazım Güntaş tarafından yaptırılan Hüseyin Güntaş Kütüphanesi ve Konferans Salonu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından karayolu ile Pertek ilçesine giden. Cevdet Yılmaz, buradaki ziyaretlerinin ardından Elazığ’a geçti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.