Çetin görevden uzaklaştırıldı

Çetin görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' iddiasıyla düzenlenen operasyonda tutuklanan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'le ilgili yazılı açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığı, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in başkanlık görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Bakanlık, Çetin'in yanı sıra Gökçeada Belediyesi Fen İşleri Müdürü Seval Duran'ı da görevden el çektirdi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin hakkında 'Rüşvet Almak Suçundan' Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma nedeniyle Çanakkale 1'inci Sulh Ceza Hakimliğinin 2023/29 nolu sorgu kararıyla 03.02.2023 tarihinde Tutuklama kararı verildiği, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın derdest olması nedeniyle adı geçen Anayasanın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'nci maddelerine istinaden Bakanlığımızın 03.02.2023 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmıştır. Ayrıca yürütülen soruşturma kapsamında Gökçeada Belediyesi'nde Fen İşleri Müdürü olarak görev yapan ve tutuklanan Mimar S.D.'de Gökçeada Kaymakamlığımızca görevden uzaklaştırılmıştır." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.