Buldan'dan Gezi Parkı Davası kararına tepki

Buldan'dan Gezi Parkı Davası kararına tepki

HDP Eş Başkanı Buldan, Gezi Parkı Davası kararına tepki gösterdi: Ortada bir düşman hukuku bile kalmamış durumda.

Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Gezi Parkı Davası ile ilgili dünkü mahkeme kararını eleştirdi ve "AKP'nin ele geçirip yönettiği mahkemelerin kendileri de kararları da asla hukuki değildir" dedi.

Mahkemeden çıkan cezaları "topluma verilen bir gözdağı" olarak nitelendiren Buldan,"Ortada bağımsız bir yargı yok, hukuk hiç yok, bir düşman hukuku bile kalmamış durumda. AKP'nin ele geçirip yönettiği mahkemelerin kendileri de yargılamaları da kararları da asla hukuki değildir, siyasi kararlardır, siyasi mahkemelerdir, bu yapılan duruşmalar siyasi duruşmalardır" değerlendirmesinde bulundu.

Buldan, Kuzey Irak'ta başlatılan Pençe-Kilit Harekâtı konusunda da,"AKP Genel Başkanı geçen hafta yaptığı konuşmada, 'bu operasyondan tek rahatsız olan HDP'dir' dedi. Bu sözler aynı zamanda savaş politikalarına karşı çıkmayan siyasal muhalefetin içine düştüğü durumu ortaya çıkarmaktadır" diye konuştu.

    HABERE YORUM KAT
    UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.