Buldan: Ne kapanması, iktidarın parçası olmaya geliyoruz

Buldan: Ne kapanması, iktidarın parçası olmaya geliyoruz

Tekirdağ’da "Demokrasiye Çağrı" mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "HDP'yi kapatmaya sizin gücünüz yetmez. Ne kapanması, biz iktidarın bir parçası olmaya geliyoruz" dedi.

 

 

Tekirdağ’da düzenlenen "Demokrasiye Çağrı" mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisi hakkında açılan kapatma davasına dikkat çekip "HDP'yi kapatmaya sizin gücünüz yetmez. Ne kapanması sevgili arkadaşlar, biz bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz, biz iktidarın bir parçası olmaya geliyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki Eski Belediye Meydanı'nda Eş Genel Başkan Pervin Buldan'ın katılımıyla "Demokrasiye Çağrı” mitingi düzenlendi.

Mitinge, milletvekilleri Zeynel Özen, Erdal Aydemir, Dilşad Kaya, Abdullah Koç, Hasan Özgüneş, Züleyha Gülüm, Musa Piroğlu; Parti Meclis (PM) üyeleri, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve yurttaşlar katıldı. Mitinge, İstanbul ve Tekirdağ’ın yanı sıra Edirne’den de birçok kişi otobüs ve araçlarla konvoy halinde geldi.

Miting alanına gelenler, jandarmanın kurduğu barikatlarda Genel Bilgi Toplama (GBT) uygulamasından geçirildi.

Alanda bulunan HDP MYK üyesi Ferhat Encü, uygulamaya hukuka aykırı olduğunu gerekçesiyle tepki gösterdi. Encü, “Uygulamaya dair elinizde herhangi bir karar olmamasına rağmen bu uygulamayı keyfi bir şekilde uyguluyorsunuz. Bu yöntemle yurttaşların mitingimize katılmasının önüne geçmeye çalışıyorsunuz. AKP mitinginde neden aynı uygulamayı yapmıyorsunuz? Tamamen caydırmaya yönelik bir politika yürütüyorsunuz” dedi.

Encü’nün tepkisi üzerine jandarmanın mahkemeden yeni bir karar çıkaracaklarını söylemesi dikkati çekti.

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) sanatçılarının enstrümanlarıyla alana girmeleri engellendi. Müzisyenler tepkilerini müzik aleti olmadan şarkılar söyleyerek gösterdiler.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, konuşmasına alanda bulunanları selamlayarak başladı. "Demokrasiye Çağrı" deklarasyonunu 27 Eylül tarihinde yayımladıklarını hatırlatan Buldan, "Bu deklarasyon HDP'nin ilkelerini, tutumunu açıklayan, bir sonraki döneme damgasını vuracak olan bir belgedir. HDP'nin seçimlerden sonra bu ülkede demokratik iktidarın bir parçası haline gelmesinin gerçekleştirecek olan bu tutum belgemizi, mitinglerle pekiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

"Dimdik ayakta, tüm baskı ve müdahalelere rağmen asla diz çökmeyen, asla boyun eğmeyen, asla biat etmeyen, her yerde partisiyle birlikte olmayı kendisine esas alan onurlu bir halkımız var" ifadelerini kullanan Buldan, nerede olurlarsa olsunlar halkın partilerine sahip çıktığını söyledi.

Partilerinin Türkiye'nin her yerinde halkların köprüsü olduğunu ifade eden Buldan, "Hiç kimse bu halklar köprüsünü, mücadele ortaklığını asla yıkamayacak. Bundan hiç kimsenin kaygısı ve şüphesi olmasın. Kendileri ve yandaşları saltanat sefasını sürerken halkı yokluğa, açlığa mahkum etmek isteyenlerin karşısında HDP elbette ki halkın yanında olmaya devam edecek" diye belirtti.

20 yıllık AK Parti iktidarının büyük bir enkaz bıraktığını ancak artık yolun sonuna geldiğini söyleyen Pervin Buldan, "Sarayda hazırlamış oldukları bütçeyi onaydan geçirecekler. Kendilerine 10, size 1 verecekler. Çünkü bu bütçe bu bütçe halkın bütçesi değildir, bu bütçe sarayın ve saray yandaşlarının bütçesidir. Yurttaşların kafasına çay paketleri atarak onları nankörlükle suçlayanların, 'Porsiyonlarınızı küçültün' diyenlerin, 'Evinizi daha az ısıtın' diyenlerin karşısına elbette ki seçimlerde çıkacak olan onurlu bir halk vardır. Siz varsınız, HDP vardır" dedi.

Edirne Cezaevi’nde tutulan Selahattin Demirtaş ve Abdullah Zeydan'a miting alanından selam gönderen Buldan, "Geçen gün haddini aşan iktidarın küçük ortağının bir milletvekili ‘Cezaevinde çürüsün, ölsün’ diye bir açıklama yaptı. Esas çürümüş olan sizin zihniyetinizdir, sizin anlayışınızdır. Her gün cezaevlerinde mafya babalarını ziyaret ediyorsunuz. Her gün kendi bakanlarımız mafya babalarını ağırlıyor. Bu ülkeye barış gelsin diye, bu ülkeye demokrasi gelsin diye, adalet gelsin diye, hak hukuk gelsin diye 5 yıldır cezaevlerinde haksız bir şekilde tutulan arkadaşlarımıza laf söylemek hadsizliğini gösteriyorsunuz. Söylediklerinizi misliyle size iade ediyoruz. Hiç kimse merak etmesin; Selahattin Demirtaş da Abdullah Zeydan da Figen Yüksedağ da Gültan Kışanak da Sebahat Tuncel de çıkacak. Kimse zannetmesin ki Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ sahipsizdir. Milyonlar bu insanların arkasındadır" diye konuştu.

MHP'nin yatıp kalkıp "HDP" dediğini söyleyen Buldan, "Rüyalarında bile HDP'yi görüyorlar. Her gün HDP'li milletvekillerini hedef gösteriyorlar. HDP olmasa inanın ki bunların konuşacak, günden yapacak hiçbir şeyleri olmayacak. Açlık, yoksulluk umurlarında değil. Kadınlar katlediliyor, bunların umurunda değil. Varsa yoksa HDP. Tek gündemleri HDP olduğu için kapatma davası açtılar. HDP'yi kapatmak için hazırladıkları iddianame içerisinde gerçekle alakalı hiçbir somut şey yok. Hepsi vekillerimizin yaptıkları konuşmalar, vekillerimizin halkımızla buluşmaları. HDP kapatılacak bir parti midir? Hayır, HDP'yi kapatmaya sizin gücünüz yetmez. HDP, dünyanın her yerinde kök salmış, filizlenmiş, Türkiye'nin geleceğine cesaret veren, umut dağıtan partidir. İşte bu yüzden hiç kimse HDP'yi kapatmak için uğraşmasın. Bunun sonucu elbette ki bir hüsran olacaktır" dedi.

"HDP kapanmaz, HDP kapatılamaz" diyen Buldan, şöyle devam etti:

"Ne kapanması ya sevgili arkadaşlar, biz bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz yönetmeye. Biz iktidarın bir parçası olmaya geliyoruz. Siz hâlâ HDP'yi kapatmaktan bahsediyorsunuz. HDP’yi kapatmak isteyenler gelsinler bu meydanlara baksınlar. Halkların, kadınların, gençlerin partisine nasıl sahip çıktığını görsünler. Onların derdi HDP’yi engellemek."

"Siz eğer gündem yaratmak istiyorsanız, ülkede işlenen cinayetlerin hesabını sorun. Bu cinayetleri açığa çıkarın. Çünkü bu cinayetleri işleyenler artık konuşuyorlar. Sedat Peker konuştu ama hiçbir kıpırdama olmadı. Şimdi bir kişi daha konuştu, Mehmet Eymür. Bir dönem bu ülkede işlenen cinayetlerin devlet tarafından, 'devletin bekası için' işlendiğini bir bir itiraf ediyor. Bu itiraflar daha da çoğalacak biliyoruz. Mafya ile el ele kol kola girmiş iktidardan başka bir şey beklemiyoruz."

"Bu ülkede Kürt sorunu yok, biz bu sorunu çoktan çözdük’ diyenlere seslenmek istiyoruz. Ülkenin en büyük sorunu Kürt sorunudur ve orta yerde duruyor, çözülmeyi bekliyor. Siz ‘Yoktur’ deyince de yok olmuyor. Bu ülkede yaşayan Kürt halkının taleplerinin, isteklerinin, gerçekleşmesi; dilinin, kimliğinin, kültürünün garanti altına alınması, seçilmişlerinin cezaevlerinden çıkarılması, kendi anadilinde okuma yazmanın gerçekleşmesi gerekiyor. Kürtleri inkar ederek bu sorun çözülmüyor. Bu ülkede Alevilerin de sorunu var. Bu ülkede kadınların da sorunu var.

İstanbul Sözleşmesi'ni feshederek kadınların her gün katledilmesine, öldürülmesine, tacize uğramasına kapı açanlar, yol verenler mutlaka ama mutlaka bu ülke kurulacak olan ilk sandıkta mutlaka hesap verecekler. Hesabı halkımız sandıklarda mutlaka soracaktır.

Bu seçim tarihi bir seçim olacak. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kritik seçimi olacak. Bunun için çalışacağız. Kazanacağız, başaracağız.”

Mitingin ardından kent içinde sloganlar eşliğinde yürüyüş düzenlendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum