Boğaziçi mezunlarından videolu davet: Mühendis olarak girer sanatçı çıkarsınız

Boğaziçi mezunlarından videolu davet: Mühendis olarak girer sanatçı çıkarsınız

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği, üniversiteden mezun olan tanınmış ve başarılı isimlerin yer aldığı bir film yayımladı.

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) üniversite sınavında başarılı olan öğrencileri mezun oldukları üniversiteye davet etmek için hazırladığı #ÇünküBoğaziçi adlı filmde Boğaziçi Üniversitesi’nin ne deneli özgür ve demokratik bir yapıya sahip olduğuna vurgu yaptı. Gerçek Gündem'in haberine göre biri uzun ikisi kısa üç filmde Cem Boyner’den Jülide Ateş’e, Nil Karaibrahimgil’den Emin Alper’e, Bahar Eriş’ten, Emin Alper’e, Feryal Öney’den Üstün Ergüder’e birçok Boğaziçi Üniversitesi mezunu mezun oldukları üniversiteyle ilgili görüşlerini ortaya koydu.

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, ‘‘Çünkü Boğaziçi’nde beynin de özgür dilin de özgür’’ derken Jülide Ateş ‘‘Çünkü Boğaziçi üniversitesi kapasitenizi fark eder ve kulağınıza her zaman yapabileceğinizi fısıldar’’ ifadelerini kullandı.

Sinema sanatçısı Selen Uçer ise mezun olduğu üniversiteyle ilgili, ‘‘Çünkü Boğaziçi’nde ‘imkansız’ deneni gerçekleştirmek için gereken akıl yönetimini, bilgiyi, çalışma disiplinini ve asla asla asla yılmamayı öğrenirsin’ yorumunda bulundu.

1957 yılında Robet Kolej’den mezun olan Boğaziçi Üniversitesi’nin eski rektörlerinden Prof. Üstün Ergüder’in çok kültürlü bir özgürlük evreni olduğuna vurgu yaptı. Prof. Ergüder, ‘‘Çünkü Boğaziçi 160 yıla varan geçmişinde öğrencisine en iyi eğitimi vermek için en zor günlerde bile titizlikle çalışmıştır. Aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi öğrencisine gene en zor günlerde bile eşi bulunmaz bir yaşam alanı hediye etmiştir. İnsanlığın özgürlüğün diyaloğun arkadaşlığın ön planda olduğu bir yaşam alanı yaratmıştır’’ dedi.

YönetmeniEmin Alper ise ‘Neden Boğaziçi?’’ sorusuna ‘‘Çünkü Boğaziçi’nde kendinizi keşfedersiniz mühendis olarak girer sanatçı olarak çıkarsınız’’ yanıtını verirken, Cem Yılmaz ise ‘‘Boğaziçi müspet ilimdir, akıldır ama aynı zamanda aşktır. Ve hayata başlamak için doğru bir yerdir’’ sözleriyle mezun olduğu üniversiteyi tanımladı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.