Baydemir'den her kesime 'ittifak' çağrısı

Baydemir'den her kesime 'ittifak' çağrısı

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, partinin genel merkezinde düzenlenen MYK toplantısı ardından basın toplantısı düzenledi.

6-7 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirdiği Meclis Grubu ve MYK toplantısında “Barış Planı ve Yol Haritası” oluşturma kararı alan HDP, bu planı Mayıs ayı içerisinde il eşbaşkanları, Parti Meclisi ve 20 Mayıs’taki büyük kongreye sunacak. Konuyla ilgili açıklama yapan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, “ölüm olmadan istişareyle bir mücadele hattının ortaya konulması gerektiğini” belirterek, “Savaşı istemeyen, çoğulcu kimliğiyle, eşitlik, özgürlük isteyen herkese ittifak çağrısında bulunuyoruz. Gelin umutlarımızı birleştirelim” diye konuştu.

HDP olarak yeni bir anayasa için tartışma süreci başlatmak istediklerini dile getiren Baydemir’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Hukuka aykırı bir oldu bittiyle, cebir ve hileyle, yasaya, hukuka, anayasaya aykırı referandum sonucunun meşruiyeti yoktur. Bu tartışma bitmemiştir. Parlamentoda yapılacak uyum yasaları da bu gayrimeşruluğun üstünü örtemeyecektir. Örnek mi? İşte Evren anayasası. Bu antidemokratik anayasayı cebir ve hileyle topluma yediremeyeceklerdir. Biz HDP olarak, tüm çevrelerle yeni bir anayasa için tartışma sürece başlatmak istiyoruz.Partimiz evrensel demokratik değerler, uluslararası anlaşmalar çerçevesinde yeni bir demokrasi çağrısı yapacaktır. Toplumumuzu eşit ve özgür değerlerde yaşatacak evrensel değerlerden esinlenecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.