Batman Belediyesi 3 milyarlık borç tablosunu astı, Batman Valisi 'Yalan' dedi

Batman Belediyesi 3 milyarlık borç tablosunu astı, Batman Valisi 'Yalan' dedi

DEM Parti, kayyumdan devraldığı Batman Belediyesi'nin 3 milyar liradan fazla olan borcunu belediye binasına astı. Batman Valisi ise konuya dair açıklama yaparak “Bunlara borç değil, yatırım denilir” dedi.

 

Seçimde DEM Parti’nin yüzde 64'lük oy ile kazandığı Batman Belediyesi'nin borç miktarını duyuran Eş Başkan Gülistan Sönük, borç miktarını beledinin ana giriş kapısına dev pankart ile astırdı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) kazandığı Batman Belediyesi'nin borçlu olduğu ortaya çıkmıştı.

Sönük borç miktarını açıklamıştı

3 milyar 53 milyon 977 bin 75,91 borcun bulunduğu belediyenin borcuna ilişkin Gülistan Sönük, "'Tüyü bitmemiş yetimin hakkı' diye propaganda yürütenlerin 31 Mart seçimlerinin ardından halkımızın belediyesine devrettikleri toplam borç: 3 Milyar 53 Milyon 977 Bin 75 TL" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Borç miktarı içinde en dikkat çeken kalemler "İhale edilerek sözleşmeye bağlanan gelecek borçlar: 863 milyon 951 bin 195,26 TL" olarak kayda geçti.

Vali ve kayyum Canalp açıklama yaptı

Öte yandan Batman Valisi ve belediyeye kayyum olarak atanan Ekrem Canalp da açıklama yaptı.

Batman Valiliği’nin resmi sitesinden duyurulan açıklamada, Canalp’in “Söylemiş olduğunuz yalanlarda artık çok aştınız. Dün artık boyunuzu da aştınız. Dün öyle bir şey söylediniz ki; Batman Belediyesini 3 milyar liranın üzerinde borçla devraldığınızı söylediniz. Ben şimdi size teker teker madde madde yalan nasıl söylenir, herkese anlatacağım” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında Canalp "İhale edilerek sözleşmeye bağlanan milyarlık bir borç ilan etmişler. Bu 1,5 milyarlık iş, yapmış olduğumuz yatırımlardır. Temelini attığımız ve bir kısmı önümüzdeki yıl yapılacak olan işleri borç olarak göstermişler. Biz yatırımın temelini atıyoruz, borcun temelini atmıyoruz. Firmalara 640 milyon lira borç yaptığımızı söylemişler. Bu da yatırım. 2022 yılında Batman Belediyesi 1,5 milyar lira yatırım yaptı. 2023 yılında Batman Belediyesi 1,5 milyar lira yine yatırım yaptı. 2024 yılı, 3 ayında, 1,5 milyar lira yatırım yaptı. 2 yıl 3 ayda 4,5 milyar lira yatırım yaptık. Bunlara borç değil, yatırım denilir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.