Bahçeli'den Gezi davası açıklaması

Bahçeli'den Gezi davası açıklaması

Bahçeli: Zillet İttifakı’nın yuvarlak masa bildirilerini hazırlayan dış güçlerdir

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 6 muhalefet partisinin toplantısını hedef alarak "Zillet ittifakını Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem dolduruşuna getirip yuvarlak masa bildirilerini hazırlayan dış güçlerdir" ifadesini kullandı.

Bahçeli, "Bu ittifak ortakları sadece Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem masalıyla avunuyorlar. Toplanıp toplanıp dağılıyorlar… Birbirlerine kazık atıyorlar, tuzak kuruyorlar, dedikodu yapıyorlar, sonra dönüp birbirlerinin gönlünü almaya çalışıyorlar" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun enerji zamlarının geri alınması talebiyle faturasını ödemediği için elektriğinin kesilmesi konusunda da Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Faturayı üç ay boyunca ödemeyen Kılıçdaroğlu’nun beklendiği üzere elektriği kesilmiştir... Elbette olacağı buydu, şahsen uyarmıştım, faturayı ödemezse elektriğinin kesilmesi gerektiğini ifade etmiştim."

HDP Milletvekili Garo Paylan'ın TBMM'ye sunduğu ve Meclis Başkanı tarafından iade edilen 'Ermeni Soykırımı' teklifi konusunda da Bahçeli, "TBMM, Meşrutiyet Meclis’i değildir. Gayri Müslim azınlıkların meydan okuma yeri değildir" diye konuştu.

Gezi Parkı Davası ve Süleyman Sazak paylaşımı

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Gezi Parkı Davası ile ilgili bir soruya "Yargıya saygı duyulmalıdır. Konu üzerinde uzun yıllar tartışmalarla, bunu önlemeye çalışanlar da yargının bu kararına saygılı olarak her şeyi kabullenmek durumunda olmalıdır" diye cevap verdi.

Eski MHP'li Süleyman Sazak’ın Osman Kavala paylaşımıyla ilgili soruya da “Süleyman Sazak’ın bizimle bir ilgilisi kalmamıştır” karşılığını verdi.

MHP’den ocak ayında istifa eden eski MHP milletvekili ve Gün Sazak’ın oğlu Süleyman Sazak, Gezi Parkı Davası’nın karar duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Kavala için aşağıdaki paylaşımda bulunmuştu

    HABERE YORUM KAT
    UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.