Bahçeli'den 'Başak Cengiz' paylaşımı

Bahçeli'den 'Başak Cengiz' paylaşımı

MHP lideri Bahçeli paylaşımlarında "Katilin en ağır şekilde cezalandırılmasını hassaten ve ısraren bekliyor, bunun takipçisi olacağımın altını çiziyorum" ifadelerine yer verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kılıçla öldürülen Başak Cengiz hakkında bir dizi paylaşım yaptı.

Cengiz'i öldürdüğünü itiraf eden Can Göktuğ B. için "akli dengesi yerinde değil" iddilarının dile getirilmesİne teki göstren Bahçeli, davanın takipçisi olacağını kaydederek "Akli dengesi bozuk bahanelerinin işlenen cinayeti perdelemesine müsaade edilmemesini ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Kadınlarımıza, kızlarımıza, çocuklarımıza yönelik her saldırı toplumsal sükûnetimizi tehdit etmektedir"

Bahçeli paylaşımlarında şunları kaydetti:

Kadınlarımıza, kızlarımıza, çocuklarımıza yönelik her neviden saldırı ve şiddet girdabı maalesef genişleyerek toplumsal huzur ve sükûnetimizi tehdit etmektedir. Aldığımız her acı haber, duyduğumuz her vahşi olay hüznümüze hüzün eklemekte, yüreklerimize ateş düşürmektedir.

İstanbul Ataşehir’de eline aldığı samuray kılıcını masum bir evladımıza hunharca sallayıp katleden cani hepimizin tüylerini diken diken etmiştir. Ne üzücü bir kayıptır ki, Mimar Başak Cengiz kızımız 28 yaşında hayata gözlerini yummuştur.

Acı sadece Cengiz ailesinin acısı değil, içinde yetiştikleri camiamızın ve aziz milletimizin de acısıdır. Başak Cengiz kızımıza Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyorum. Mekanı cennet olsun. Hem muhterem ailesine hem de camiamıza baş sağlığı temennilerimi iletiyorum.

Ayrıca katilin en ağır şekilde cezalandırılmasını hassaten ve ısraren bekliyor, bunun takipçisi olacağımın altını çiziyorum. Akli dengesi bozuk bahanelerinin işlenen cinayeti perdelemesine müsaade edilmemesini de ümit ediyorum.

Başak Cengiz cinayeti

Başak Cengiz geçtiğimiz salı günü Can Göktuğ B.'nin kılıçla saldırması sonucu hayatını kaybetmişti.

618df1dc86b2450be804dc70.jpg

Ataşehir'de kılıçla saldırıya uğrayan 28 yaşındaki mimar Başak Cengiz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Fotoğraf: Sosyal medya

Göktuğ B, hakimlikteki ifadesinde, olay günü sinirli ve moralinin bozuk olduğunu, bir anlık öfkeyle istemeden yaptığını, daha kolay olduğu için bir kadını öldürmeyi tercih ettiğini söylemişti.

 Annesi ve avukatı Ayşe Nejla Yomralıoğlu da Can Göktuğ B.'nin 14 yaşından beri psikolojik tedavi gördüğünü, verilen ilaçları düzenli olarak kullandıramadıklarını, son 2-3 senedir tedaviyi reddettiğini ve kendisiyle görüşmediğini kaydetti.

Avukat Yomralıoğlu, Göktuğ B'nin sıkıntılarının arttığını gözlemlediğini, akıl sağlığının yerinde olmadığını, bu nedenle CMK 74. maddesinin uygulanıp, şüphelinin gözlem altına alınarak tedavisinin yapılmasını talep etmişti (Independent Türkçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.