Bahçeli: Sözde Kürt sorununu tartışmak demek milleti tartışmak demektir

Bahçeli: Sözde Kürt sorununu tartışmak demek milleti tartışmak demektir

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. 29 Eylül’de Soçi’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus lider Vladimir Putin’in görüşmesine de değindi.

“Rusya’yla işbirliği alanlarının genişleyecek olması her iki ülkenin de çıkarına uygundur. Suriye’de kalıcı bir çözüm bulma vakti gelmiştir. Ülkemizde misafir bulunan Suriyeli sığınmacıların evlerine güvenle dönebilmeleri, İdlib merkezli yeni bir göç dalgasının sınırlarımıza yığılmasına mani olmak için çözüm ikliminin gerçekçi şekilde yeşermesi şarttır. Radikal unsurların ayrıştırma sürecini Türkiye iki yıl önce başlatmıştır. Türkiye’nin taahhütlerine uymadığı iddiaları gerçek dışıdır, saptırmadır. Türkiye’nin İdlib’de ödünler vererek muhtemel bir anlaşmaya hazır olduğu ifade edilmiştir fakat Soçi zirvesi İdlib’in çok ötesine geçerek Rusya-Türkiye arasındaki işbirliği imkanlarının derinlemesine ele alınmasını sağlamıştır.

"PKK-PYD’ye Moskova’da ofis açma imkanı veren Rusya’nın İdlib’de terörle mücadele söylemi bize göre inandırıcı, ikna edici değildir. Sözde M4 karayolunun güvenliğini sağlamak maksadıyla Suriye-Rusya ortaklığı tarafından bir kara operasyonu dahil gündeme gelmiştir. Böylesi askeri operasyon demek İdlib’de mukim insanların Türkiye’ye kaçması demek olacaktır ki buna olur vermemiz hayal ötesi bir beklentidir.

“S-400’lerin depolarda çürümesini tavsiye edenler işbirlikçi mahluklardır” diyen Bahçeli, ABD’nin yeni ‘yaptırım tehdidini’ de eleştirdi.

“ABD yönetimi yeni yaptırımlarla bizi tehdit ediyormuş. Varsın etsinler, nasıl olsa alıştık. Yaptırım var diye Türkiye’nin şeref ve haysiyetini hiç kimseye çiğnettirmeyiz. İçimizdeki emperyalist kalıntılarının ülkemizde hükmü geçemez. Teröristlerle ittifak içinde olan bu ülkenin şaşkın ve şuursuz yöneticileri bu ülkeyi ne sanıyor?”

“Biz HDP eşittir PKK diyorduk, bu denkleme ABD de bağımsız değişken olarak eklenmiştir” diyen Bahçeli, ABD’ye Ülkü Ocakları kararı konusunda da tepki gösterdi:

“FETÖ irtibatlı Demokrat Partili bir senatör, Temsilciler Meclisi'nde gündeme Ülkü Ocakları'nı getirmiştir. 2022 yılı ABD Ulusal Savunma Yetki Yasası'nın onaylanan metninde, Ülkü Ocakları'nın bir terör örgütü olup olmadığı hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından rapor hazırlanmasını öngören bir madde de yer almıştır. Bu kadar mı korkuyorlar bizden? Bu kadar mı kabuslar görüyorlar ülkücülerin varlığından, bu denli mi ürküyorlar cesaretimizden? Ben Ülkü Ocakları'nda yetişmekten iftihar eden bir genel başkanım.”

“Türkiye’de Kürt sorunu yoktur”

Son dönemde yaşanan Kürt sorununda mutahap tartışmalarına da değinen MHP lideri, sorunların çözüm yerinin Meclis olduğunu ancak Türkiye’de Kürt sorunu olmadığını savundu:

Quote Message: Sözde Kürt sorununu tartışmak demek milleti tartışmak demektir. Bu, devleti tartışmaya açmak demektir. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Kürt kardeşlerimi sorun olarak gören CHP, İP vardır, HDP vardır, köşesiz köşe yazarları vardır, karanlığın teşrifatçısı satılmış aydınlar vardır. Türk milleti birdir, kardeştir, büyük bir ailedir.

Sözde Kürt sorununu tartışmak demek milleti tartışmak demektir. Bu, devleti tartışmaya açmak demektir. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Kürt kardeşlerimi sorun olarak gören CHP, İP vardır, HDP vardır, köşesiz köşe yazarları vardır, karanlığın teşrifatçısı satılmış aydınlar vardır. Türk milleti birdir, kardeştir, büyük bir ailedir.

 
Quote Message: Anayasa'nın ilk dört maddesi milli varlığımızın kilididir, zırhıdır. Gazi Meclis her meselenin çözüm mekanıdır fakat ihanetin çözüm kaynağı olamaz, bu kutlu çatı altında, emperyalizm dayatması ile sanal sorunları çözmenin hesabı yapılamaz.

Anayasa'nın ilk dört maddesi milli varlığımızın kilididir, zırhıdır. Gazi Meclis her meselenin çözüm mekanıdır fakat ihanetin çözüm kaynağı olamaz, bu kutlu çatı altında, emperyalizm dayatması ile sanal sorunları çözmenin hesabı yapılamaz.

 
Quote Message: Vatandaşlarımızın günlük iaşe çabasını istismar edip pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır. Türkiye'nin terör ve bölücülük sorunları vardır. Yapılmak istenen siyasi azınlık haklarıdır.”

Vatandaşlarımızın günlük iaşe çabasını istismar edip pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır. Türkiye'nin terör ve bölücülük sorunları vardır. Yapılmak istenen siyasi azınlık haklarıdır.”

 

Bahçeli, laiklik tartışmalarına da değindi. “Artık laiklik tartışmalarını bir kenara bırakalım, inanan-inanmayan tartışmasından vazgeçelim. Anayasa temelinde yıkıcı teklifler ancak düşmanları sevindirecektir.” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin dile getirdiği erken seçimin de mümkün olmadığını belirten Bahçeli, “Erken seçim, seçimlerin öne çekilmesi, baskın seçim yoktur. Herkes hesabını 2023 Haziran ayına göre yapmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.