Bahçeli grup toplantısında konuştu

Bahçeli grup toplantısında konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, konuşmasında, Ukrayna-Rusya krizi, siyasi partilerin toplantıları ve enerji faturalarındaki artışa değindi.

Bahçeli, artan enerji faturaları ile ilgili konuştu.

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarının yıkıcı artışlarının önüne geçmek zorundayız. Elektriği satan dağıtım şirketleri olmayıp görevli tedarik şirketleridir. CHP’nin konuyla ilgili iddia ve ithamları asılsızdır, cahilcedir, kriz çıkarmaya yöneliktir. Görevli tedarik şirketlerinin tarifeleri ise EPDK tarafından belirlenmektedir. Bu kurul tarife düzenlemesini yeni baştan ele almalıdır. Görevli ve yüklenici şirketlerin elektrik faturalarına zam yapması mümkün değildir. 31 Mart 2021 tarihinde dağıtım şirketlerinin mali konuları, satış ve satın alma işlemlerine ilişkin TEDAŞ’a ait denetim yetkisi kaldırılmış, EPDK’ya devredilmiştir. Bize göre bu denetim yetkisi yeniden TEDAŞ’a verilmelidir."

Bahçeli, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun zam geri çekilene kadar elektrik faturasını ödemeyeceği açıklamasına ilişkin şu ifadeleri kullandı.

CHP Genel Başkanı’nın ‘Fatura ödemeyeceğim’ demesi yasa dışı bir eyleminin, sivil itaatsizliğin ürünüdür. Ödemezse sonucu bellidir. Elektriği derhal kesilmelidir. Kılıçdaroğlu’nun fatura ödemem çıkışı bir protesto değil baya bir provokasyondur. Kılıçdaroğlu fatura ödemezse aziz milletimizin ona misliyle fatura ödetmeye gücü yetecektir"

6 muhalefet liderinin buluşması konusunda ise şu açıkamaları yaptı

Ne CHP ne de diğer zillet paydaşlarının küresel konular hakkında tek kelime ettiklerine şahit olan yoktur. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçme amacı dışında hiçbir müşterek noktası olmayan görünüşte 6, gerçekte7 partinin siyasi dağılma içinde oldukları yeniden belli olmuştur. Eskiye dönme niyeti reform değildir. Zillet ittifakı havlu atmıştır. Yapılan açıklamada yeni ve dişe dokunur hiçbir şey yoktur."

Rusya- Ukrayna krizi ile ilgili ise

Rusya ve Ukrayna arasında çıkacak bir savaşın en fazla mağduru olacak, muhtemel badirelere en çok maruz kalacak ülke Türkiye’dir. Bu nedenle sayın Cumhurbaşkanımızın arabuluculuk görevi değerlidir. Temennimiz, ümidimiz, Rusya ile Ukrayna’nın savaştan uzak durması, silahtan ellerini çekmesidir"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.