Babacan ve Davutoğlu görüştü: Türkiye her an seçim ortamına girebilir

Babacan ve Davutoğlu görüştü: Türkiye her an seçim ortamına girebilir

Davutoğlu ile düzenledikleri ortak basın toplantısında konuşan Babacan, 'Siyasi partiler arasındaki görüşmeleri anlamlı buluyoruz. Bir süre sonra sonra bir karar oluşturabiliriz' dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, görüşmelerinin ardından ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Babacan, görüşmede, Türkiye'nin gündemini değerlendirdiklerini söyleyerek, "Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişle ilgili 6 partinin ortak bir iradesi vardı, bununla ilgili kapsamlı çalışmanın da oldukça hızlı bir şekilde ilerlediğini de hep beraber görmüş olduk, bu çalışmaların da üzerinden geçtik. Önümüzdeki süreçte de yine partilerimiz arasındaki hem diyalog, istişare sürecinin hem de iş birliği süreçlerinin hangi yönde ve nasıl gelişebileceğiyle ilgili fikir alışverişinde bulunduk" dedi.

'BİR SABAH KALKTIĞIMIZDA 'ÜLKEYİ SEÇİME GÖTÜRÜYORUZ' SÜRPRİZİ DOĞRU DEĞİL'

Davutoğlu şöyle konuştu: 

"Biz muhalefet olarak bu yönetilememe karşısında ne yapacağımızı karşılıklı olarak konuşmak niyetindeyiz. Artık bu ahlaki sorumluluğumuz. Bu istişareler devam edecek, şu an toplum güven duymak istiyor. Bu görüşmeler devam edecek ülkemizin ve gençlerimizin geleceği konusunda hep beraber gerekli her türlü fedakarlığı göstererek adım atmaktan sorumluyuz.

Siyasiler bir araya geliyorlarsa her şeyi konuşurlar. Muhalefetin hep beraber temel yaklaşımlar çerçevesinde görüşmeleri arttırması lazım. Fiilen, iktidar Türkiye'yi seçim ortamına soktu. Çünkü seçim ortamlarında Bahçeli ile Erdoğan'ın oluşturduğu iklim belli. Bir sabah kalktığımızda, Sayın Bahçeli'nin 2002 ve 2018'de yaptığı gibi 'Ülkeyi seçime götürüyoruz' sürprizi karşısında hazırlıksız yakalanmanın doğru olmadığı kanaatindeyim."

Babacan ise şunları söyledi: 

"Biz daha önce de açıkladık. Siyasi partiler arasındaki görüşmeleri anlamlı buluyoruz. DEVA Partisi olarak gençlerin umutsuzluğuna her türlü gayret vermek isteriz. Daha önce ben açıkladım. İttifaklar ile ilgili herhangi bir kararımız yok. Bir süre sonra sonra bir karar oluşturabiliriz. Hükümetin, bu zihniyetle hiçbir sorunu çözemeyeceğini bildiğimiz ve bunları üç yıl önceden fark ettiğimiz için yeni bir siyasi hareket başlattık."

İMAMOĞLU'NUN FOTOĞRAFI

İmamoğlu'nun restoranda çekilmiş fotoğrafının basına yansıması üzerine gelen soru için Davutoğlu, "Herhangi bir dış temsilci ile görüşmesinde bir sorun yoktur. Türkiye açık bir toplum olmak durumundadır. Bunun olağanüstü bir görüşme olarak sunulması doğru değil" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.