Ayhan Bilgen duyurdu; SESPARTİ kuruluyor

Ayhan Bilgen duyurdu; SESPARTİ kuruluyor

HDP’li Eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, partisinin kuruluş dilekçesini yarın Türkiye İçişleri Bakanlığı’na teslim edeceklerini duyurdu.

Kars Belediye Eş Başkanı iken görevden alınarak tutuklanan ve cezaevinden çıkmasının ardından Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) istifa eden Ayhan Bilgen'in öncülüğünde başlayan siyasi parti kurma çalışmaları son aşamaya gelmiş, Bilgen parti kuracaklarını açıklamıştı.

Bilgen bugün yaptığı açıklamada partileri olan Türkiye'nin Sesi Partisi’nin (SESPARTİ) kuruluş dilekçesini bakanlığa teslim edeceklerini açıkladı.

Bilgen şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye'nin Sesi Partisi (SESPARTİ) kuruluş dilekçesi 31 Mart Perşembe 9.30'da İçişleri Bakanlığı'na teslim edilecektir.”

“Şöhretler hareketi olmaya niyetimiz yok”

19 Mart’ta Ankara’da gerçekleştirilen toplantıda Ayhan Bilgen, hareketin siyasi partileşme sürecine dair bilgiler vermişti.

“Bir şöhretler hareketi olmaya niyetimiz yok” ifadelerini kullanan Bilgen, harekette bir araya gelenlerin en önemli farkının, “kendi geçmişleriyle ilgili özeleştirilerini yapma cesaretini göstermiş” insanlardan oluştuğunu ifade etmişti.

Topluma borçlarının olduğunu belirten Bilgen, şöyle konuşmuştu:

“Toplumdan alacaklıymış gibi, kitleleri çantada keklik olarak gören, oy deposu olarak gören anlayışlarla yola çıkmayacağız. Dolayısıyla da bir şöhretler hareketi değil bir yurttaş hareketi, bir isimsizler hareketi oluşturacağız. Sessiz çoğunluğun siyasete katılmasını değerli görüyoruz.

 Tolumun siyasette nesne olarak görüldüğü anlayışı baştan reddediyoruz. Toplumu siyasette özne kılmak istiyoruz. Katılımcı ve şeffaf bir demokrasinin ancak doğrudan yurttaşların katılımıyla oluşacağını düşünüyoruz.

Bu konuda bu masanın bu tarafında bulunan arkadaşlarımız risk alan, bedel ödemeye hazır olan, bir şey olmak için değil Türkiye için bir şey yapmak için orta çıkan arkadaşlarımızdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum