Akşener, o ziyaretle ilgili konuştu

Akşener, o ziyaretle ilgili konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize'nin İkizdere ilçesine yaptığı ziyaretinde yaşanan gerginlik hakkında, "O çirkinlik hak aramanın yanında durma eylemimizi örtemedi" dedi.

Akşener, bir süredir taş ocağı projesine karşı devam eden protestolara destek için gittiği İkizdere'de bir kişiyle tartıştı.

Esnaf ziyareti esnasında yanına gelen kişi Akşener'e, "PKK ile işbirliği yapanlarla neden birliktesiniz? Açıklama yapar mısınız?" diye sordu.

Akşener de bu soruyu, "Yapmıyoruz kardeşim. Ezan saati iftira ediyorsunuz. Sizi Allah'a havale ediyorum. Meral Akşener'e diyorsunuz. Megri megriyi ben mi söyledim? Osman Öcalan'ın mektubunu ben mi okuttun? Hadi oradan" cümleleriyle yanıtladı.

Bunun ardından İYİ Partililerle bir grup arasında arbede çıktı.

Programını tamamlayıp İstanbul'a dönen Akşener ise havalimanında olaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Ne İkizdere'de ne Çayeli'nde herhangi bir davranışla karşılaşmadım. İki ilçedeki bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlar da çok üzüldüler bu görüntüden, ne Çayeli'ne ne İkizdere'ye yakışmadı. Partimizi, kendimi, övmek, propaganda yapmak için gitmemiştik. İkizdere'deki o taş ocağına karşı hakkını korumaya çalışan, sesini duyurmaya çalışan, köylülerin durumunu görmek üzere gitmiştik ve onu sizlerin aracılığıyla kamuoyunda o sesi tekrar tekrar duyurmak amacıyla gitmiştik. Bütün bunların sonuçları olarak o çirkinlik bu yapmaya çalıştığımız hak aramanın yanında durma eylemimizi örtemedi, örtemeyecek. Çirkinlik sahibini çirkinleştirir. Dolayısıyla herhangi bir sorun yok."

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Twitter'da paylaştığı mesajında, "Meral Hanım’a Rize’de yapılan saldırı kim bilir ileride hangi videonun konusu olacak. Bu ülkenin dip köşe temizliğe ihtiyacı var. Seçimden korkma Erdoğan" dedi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı erken seçim çağrısını yineledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.