Akşener: HDP'nin olduğu masada biz olmayız

Akşener: HDP'nin olduğu masada biz olmayız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklamasıyla ilgili, "HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz," dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da partisinin il başkanlarıyla dün (5 Eylül) bir araya geldi.

Yaklaşık beş saat süren toplantıda, İYİ Parti'nin Türkiye genelindeki seçim hazırlıkları ve stratejileri değerlendirildi, seçime dair İYİ Parti'nin yol haritasında neler olduğu konuşuldu.

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) bakanlık "verilebileceği" sözleri de gündeme geldi.

Akşener bunun üzerine "HDP'nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek. Parti yetkilileri konuyla ilgili, parti hassasiyetleriyle ilgili gerekli açıklamalar yaptı," dedi.

Gürsel Tekin'in HDP açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'e, TV100'de Pınar Işık Ardor'un sunduğu ve dün (5 Eylül) yayımlanan "Pazar Siyaseti" programında "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" diye soruldu.

Tekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) başkan vekillerinin her partiden seçildiğini ve mevcut TBMM Başkanvekilinin Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

"HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum,' diyor muyuz? Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı? Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine? Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum