9 kentte okullar tatil edildi

9 kentte okullar tatil edildi

Anadolu'nun birçok şehrinde mart ayının sonunda bastıran kar yağışı hayatı felç etti. Bazı bölgelerde karayolları ulaşıma kapandı, okullar tatil edildi.

Anadolu'nun bazı bölgelerinde kar yolları kesti. 

İstanbul, Bolu, Sakarya, Balıkesir ve Ankara'da da görülen kar yağışı, özellikle iç ve doğu kesimlerde kara yollarının trafiğe kapanmasına neden oldu. Burdur-Antalya, Dersim-Erzincan, Nevşehir, Bolu Dağı, Bayburt gibi bölgelerde ulaşımda aksamalar yaşandı. 

Yozgat, Gümüşhane, Bayburt, Nevşehir, Muş'ta kent genelinde, Ordu'nun Çaybaşı, Akkuş, İkizce, Gürgentepe, Mesudiye, Gölköy, Korgan, Samsun'un Salıpazarı, Sivas'ın Akıncılar ilçelerinde okullar 30 Mart Perşembe günü tatil edildi. Sivas Suşehri ve Erzincan'da ise taşımalı eğitime ara verildi.  

Bu kentlerin valiliklerinden yapılan açıklamalarda yoğun kar yağışı ve etkili olan soğuk havanın şiddetini artırdığı ve yollarda buzlanmaların oluşabileceğine dikkat çekildi. Eğitim öğretime ara verilmesinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.