7 siyasi partiden ortak açıklama: Birlikte yürümekte kararlıyız

7 siyasi partiden ortak açıklama: Birlikte yürümekte kararlıyız

İlk toplantıyı 18 Ocak'ta yapan demokrasi ittifakı Ankara'da yeniden toplandı. Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada, "Savaşa karşı barıştan, sermayenin sömürüsüne karşı emekten, doğanın talanına karşı yaşamdan, eşitlikten, özgürlükten ve demokrasiden

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP)  çağrısıyla bir araya gelen 7 siyasi parti  ikinci toplantısını yaptı.

Ankara'da yapılan toplantıya HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan, Mithat Sancar,  EMEP, TİP, EHP, TÖP, Sosyalist Meclisler Federasyonu ve Halkevleri'nden temsilciler katıldı.

7 siyasi yapının toplantısının ardından EMEP, EHP, Halkevleri, HDP, SMF, TİP ve TÖP'ün imzasıyla ortak açıklama yapıldı.

"Ortak mücadele" vurgusu yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bölgede ve küresel düzeyde savaş politikaları giderek artıyor. Ülkemizde ekonomik kriz her geçen gün derinleşiyor. Krizin faturası halka kesilirken işçiler, emekçiler ve yoksullar insanca ve onurlu bir yaşam için mücadeleyi yükseltiyor.

"Gerek dünyanın içerisinde bulunduğu durum gerekse AKP-MHP iktidarının ülkeyi getirdiği çıkmaz, tam da ortak mücadele etrafında bir araya gelecek güçler için sahada örgütlenmenin ve genişlemenin zeminini her zamankinden daha fazla olanaklı kılıyor.

"Savaşa karşı barıştan, sermayenin sömürüsüne karşı emekten, doğanın talanına karşı yaşamdan, eşitlikten, özgürlükten ve demokrasiden yana olan tüm kesimlerle birlikte yürümekte kararlıyız."

Toplantıda alınan kararlar

"• Savaşa karşı "barış hemen şimdi ve her yerde" iddiasını yükseltmeyi,

• Ekonomik kriz ve zamlar karşısında insanca bir yaşam hedefini gerçekleştirmeyi,

• 8 Mart, 21 Mart ve 1 Mayıs mücadele ve dayanışma günlerini hayatın her alanında birlikte örgütlemeyi,

• Yerel mücadele platformlarını bütün çevrelerle birlikte güçlendirmeyi ve demokratik mücadele deneyimimizi ve birikimimizi yeni toplumsal hareketlerle buluşturmayı,

• Genişleme çalışmalarını en geniş siyasal ve toplumsal mücadele dinamikleriyle sistematik olarak büyütmeyi karar altına aldık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.