7 ayda 46 AK Partili vekil Meclis'te hiç konuşmadı

7 ayda 46 AK Partili vekil Meclis'te hiç konuşmadı

14 Mayıs'ta seçilen 600 milletvekilinden 58'i sadece yemin etmek için kürsüye çıktı.

Genel Seçimler'in üzerinden geçen 7 ayda Meclis'te 58 milletvekilinin Genel Kurul veya herhangi bir komisyonda hiç konuşmadığı ortaya çıktı. 600 vekilin bulunduğu Meclis'te Anayasa Mahkemesi'nin kararı tanınmadığı için tahliye edilmeyen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay haricinde, 58 milletvekili sadece yemin ederken mikrofonla buluştu.

Evrensel'den Birkan Bulut ve Kübra Kırımlı'nın haberine göre, hiç söz almayan milletvekillerinden 46’sı AK Parti üyesi. Son seçimlerde Erdoğan’ın büyükşehirlerden milletvekili seçtirdiği 15 bakanlardan söz almayanlar dikkat çekti. Diğer vekillere “Sayemde bakan oldunuz” diye takılan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, geçtiğimiz günlerde Sırrı Sakık ile tartışsa da kayıtlarda Genel Kurul veya bir komisyonda konuşmasına ilişkin bir tutanak yok. Bakanlıktan milletvekilliğine geçenler arasında hiç söz almayan diğer isimler ise şöyle: Nureddin Nebati, Mevlüt Çavuşoğlu, Murat Kurum, Muharrem Kasapoğlu, Mahmut Özer.

 

SANCAR, BULDAN, ENSARİOĞLULAR...

Önceki dönem AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden alınan Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın yanı sıra Bülent Arınç’ın oğlu AK Parti Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç’ın da tutanaklarda kaydı bulunmuyor. Depremin en çok etkilediği şehirlerden Hatay’daki 11 milletvekili arasında bulunan 4 AK Partili'den Abdulkadir Özel ve Adem Yeşildal da hiç söz almadı.

CHP listelerinden aday gösterilmesi nedeniyle seçim öncesinde en çok tepki toplayan isimlerden Eski Adalet Bakanı ve DEVA Parti Milletvekili Sadullah Ergin, seçim sonrasında da sessizliğini sürdürdü.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu da kürsüde görünmedi.

HDP’nin Eski Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan’ın da Genel Kurul veya komisyonda söz almadığı görüldü.

CHP’den dikkat çeken isimler arasında ise İlhan Kesici ve Erdoğan Toprak bulunuyor.

İYİ Partiden istifa ederek AK Parti’ye geçen Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ise tek bir Genel Kurulda söz aldı. AK Parti’ye geçtiği dönem şirketine teşvik verilmesiyle ilgili konuşan Hatipoğlu, rüşvet almadığını savunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.