30 yıllık tutuklu cezaevinden çıkmadan gözaltına alındı

30 yıllık tutuklu cezaevinden çıkmadan gözaltına alındı

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nden 30 yıllık tutukluluğun ardından tahliye edilen Şadiye Manap, cezaevinden çıkmadan gözaltına alındı.

Riha’da 1992’de gözaltına alınan ve Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) yargılanan Şadiye Manap’a, müebbet hapis cezası verildi. Tutuklandığında henüz 24 yaşında olan Manap, sırasıyla Riha, Midyat ve son olarak da Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde kaldı. Cezaevinde kaldığı süreçte sayısız defa işkenceye maruz kalan Manap, 30 yılın ardından bugün sabah saatlerinde tahliye edildi.

Ancak Manap, tahliye işlemlerinin ardından daha önce hakkında yürütülen 2020 tarihli bir soruşturma gerekçe gösterilerek polislerce gözaltına alınarak Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi. Açılan soruşturma kapsamında daha önce ifadesi alınan Manap’ın, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde bekletildiği ve henüz avukatlarıyla görüştürülmediği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.