26 Kilo salep soğanı ele geçirildi

26 Kilo salep soğanı ele geçirildi

Bingöl’de salep soğanı toplayan 2 kişiye 488 bin 630 lira para cezası kesildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada,” İl Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü istihbarat çalışmaları sonucunda, "Nesli Tükenmekte Olan Yabani Bitki ve Hayvan Türlerinin Korunması" kapsamında gerçekleştirilen bir operasyonda, koruma altında olan ve endemik bir tür olan Salep Soğanı bitkisinin yasa dışı şekilde toplandığı ve ticaretinin yapıldığı tespit edildi.

Bingöl'ün merkez ilçe kırsalında durdurulan bir araçta yapılan aramada, bir çuval içinde toplamda 26 kilogram ve 3 bin 608 adet salep soğanı bitkisi ele geçirildi. Konu ile ilgili Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne bildirildi ve şüpheli olarak belirlenen Ü.E. ve S.S. isimli kişilere, 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun hükümleri doğrultusunda toplamda 488 bin 630 Türk lirası para cezası kesildi.

Ele geçirilen salep soğanı bitkilerinin neslinin korunması amacıyla tekrar doğaya ekileceği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.