16 ilde 40 kişiye gözaltı

16 ilde 40 kişiye gözaltı

İstanbul'da yürütülen "hayali ihracat" soruşturmasında 53 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 16 ilde yapılan baskınlarda 40 kişi gözaltına alındı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "hayali ihracat" yönetimiyle kaçakçılık, resmi belgede sahtecilik ve rüşvet suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 16 ilde tespit edilen 53 şüpheliden 40’ı gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

DHA'nın haberine göre, İstanbul'da bulunan Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, "hayali ihracat" yöntemiyle kaçakçılık, resmi belgede sahtecilik ve rüşvet suçlarına yönelik soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, aralarında firma sahipleri, gümrük müşavirleri ile gümrük memurlarının da bulunduğu tespit edilen 53 şüpheliye yönelik, 16 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 40 şüpheli yakalandı. 13 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan kamuyu zarara uğrattığı tespit edilen şüphelilerin mal varlığına el konulduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.