15 ilde 'FETÖ' operasyonu

15 ilde 'FETÖ' operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 ilde 'FETÖ' operasyonu başlattı. 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara merkezli 15 ilde yürütülen 'FETÖ' operasyonunda, 29 kişinin gözaltına alınmasına karar verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nun başlattığı soruşturma kapsamında, gözaltına alınmasına karar verilen kişilerden bir kısmı hakkında 'meslek memurluğu, konsolosluk ve ihtisas memurluğu yazılı sınavları öncesinde soruları aldıklarına dair deliller bulunduğu' belirtildi. 

Başsavcılık açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmalar kapsamında; Dışişleri teşkilatı bünyesinde çeşitli kademelerde çalışmakta iken Fetö/Pdy silahlı terör örgütü ile üyelik veya irtibatları nedeniyle meslekten çıkarılan ya da uzaklaştırılan ve bylock yazışma programını kullandıkları tespit edilen, ayrıca bir kısmı yönünden meslek memurluğu, konsolosluk ve ihtisas memurluğu yazılı sınavları öncesinde soruları aldıklarına dair deliller bulunan 29 şüpheli hakkında Ankara merkezli 15 ilde, 22.10.2021 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiştir.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalara Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edilmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.