Yüksekova'da Hasta Kurtarma Operasyonu

Yüksekova'da Hasta Kurtarma Operasyonu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yolu kar ve tipi nedeniyle kapanan köyde rahatsızlanan 70 yaşındaki Mehmet Tahir Gözey, ekiplerin çalışmasıyla hastaneye yetiştirildi.

Yüksekova'nın Kadıköy Kalemli mezrasında oturan Mehmet Tahir Gözey, gece saatlerinde rahatsızlandı. Gözey'in yakınları 112’yi arayarak yardım istedi. Ancak 112 ekipleri köy yolunun yoğun tipi nedeniyle kapanması yüzünden köye ulaşamadı. Sağlık ekiplerinin hastaya ulaşamaması üzerine İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliliği Karla mücadele ekiplerinden yardım istendi.

İl Özel İdare Yüksekova şantiye şefliği ekipleri iş makineleriyle yolu açmak için çalışma başlattı. Durumu gittikçe kötüleşen Gözey, akrabalarının da yardımı ile ambulansa ulaştırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Gözey, ardından Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Gözey'in iki gündür rahatsızlığı olduğunu söylen Servet Onsalan, "Hastanın astımı var yollar kaplaı olduğu için hastaneye götüremedik. Durumu kötüleşmesi ile 112'ye bildirdik. Yolların aşırı kar ve tipinedeniye kapalı olduğu için bu sefer durumu Yüksekova Kaymakamlığına bağlı Karla mücadele ekiplerine bidirdik. Yaklaşık ambulansın köye gelmesi 4 saat sürdü" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.