Tatvan'da HDP'li 9 belediye meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı

Tatvan'da HDP'li 9 belediye meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı

Tatvan Belediyesi'nde haklarında soruşturma olduğu gerekçesiyle 14 HDP’li belediye meclis üyesinden 9’u görevden uzaklaştırıldı.

Tatvan’da belediye meclis çoğunluğunu elinde bulunduran HDP’nin 14 belediye meclis üyesinden 9'u, Valiliğin talebi üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. 

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin çok az bir oy fark ile kazandığı Tatvan Belediyesi’nde HDP 14 belediye meclis üyesi, AKP ise 11 belediye meclis üyesi çıkardı. Mecliste çoğunluğun HDP’de olduğu ilçede 20 Mayıs'ta haklarında soruşturma olduğu gerekçesiyle 14 HDP’li üyeden Serap Çakmak Genç, Diyar Orak, Suat Yetişkin, Ahmet Sağnıç, İsa Taş, Şükrü Aydemir, Nedim Türemiş, Çetin Yılmaz ve Selami Karahan belediye meclis üyeliğinden uzaklaştırıldı.

Karara tepki gösteren HDP'li belediye meclis üyeleri kararın hukukla bağdaşmadığını ifade ettiler. 

HDP'liler İdare Mahkemesinden kararın yürütmesinin durdurulmasını talep edecek. (MA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.